Najnovije

EVO ŠTA NE SME PREKO “GRANICE“! Kosovo počelo carinski rat protiv Srbije!

Carina je zabranila ulazak cisterni sa naftom i gorivom iz Srbije.

Kosovo počelo carinski rat protiv Srbije (Foto: flickr.com)

Kosovska carina zabranila je ulazak cisterni sa naftom i gorivom iz Srbije. Vlada Kosova odlučila je da uvede recipročne mere protiv Srbije u transportu nafte i gasa, a prve cisterne sa derivatima su u sredu ujutru vraćene sa administrativnog prelaza Merdare. Za kamione sa drugom robom nema prepreka, ali se zbog gužve satima čeka na prelaz.
Od kada je kosovska carina počela da primenjuje recipročne mere, sa punkta na administrativnoj liniji Merdare vraćeno je desetak cisterni sa gorivom – saznaju „Novosti“.
Adriatik Staviljeci, portparol Kosovske carine, rekao je da se mere odnose samo na transport gasa i nafte:
– Pošto srpske vlasti ne priznaju sertifikate koje izdaju kosovske institucije, Ministarstvo trgovine je preduzelo recipročne mere.
Većina cisterni kojima je zabranjen ulazak na Kosovo posle višesatnog čekanja vratila se nazad u centralnu Srbiju. – Vlada Kosova ne bi trebalo da seče granu na kojoj sedi, jer se to suprotstavlja normalizaciji odnosa Prištine i Beograda. Srbija će svakako zaštititi svoje privrednike – rekao je juče u Gračanici Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, reagujući na „recipročne mere“ koje je uvela Priština. – To predstavlja jasno kršenje i domaćeg i međunarodnog prava i mi u direktnom i tesnom razgovoru i saradnji sa međunarodnim institucijama tražimo najbolji način da na ovo odgovorimo. Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA