Najnovije

PODGORICA: Veliki narodni skup povodom godišnjice NATO agresije (FOTO/VIDEO)

U organizaciji Nove srpska demokratije na podgoričkom Trgu republike održava se narodni skup pod nazivom "Ne zaboravljamo", povodom 17 godina od početka NATO intervencije u Saveznoj Republici Jugoslaviji.

Miting u Podgorici 24. mart 2016. (Foto: in4s.net)

Puštanjem sirene za vazdušnu opasnost i filmom sa snimcima iz perioda bombardovanja, u Podgorici je započet veliki narodni skup povodom 17. godišnjice od NATO agresije na SRJ. Na glavnom podgoričkom trgu se skupilo više hiljada građana. Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije sa sveštenstvom je održao pomen za sve postradale u NATO bombardovanju. "Ovde smo pominjali imena dece i odraslih, a posebno vojnika koji su stradali od nato bombi i albanskih terorista u toku poslednjeg rata", kazao je episkop Joanikije a zatim je pobrojao pojedinačno imenom i prezimenom stradale ljude iz Crne Gore u NATO agresiji, decu, odrasle i pripadnike Vojske Jugoslavije. 
"U ovim žrtvama je zastupljena cela Crna Gora od Herceg Novog do Čakora. Kada je ta zločinačka armada razbijala našu otadžbunu, naša je dužnost da ih se sećamo. Treba da ih se sete i vlasti Crne Gore jer ovi izginuli momci nisu bili vijetnamci nego crnogorci. Naše vlasti radi usiljene NATO propagande potiskuju ove žrtve", kazao je Joanikije podsećajući da im crnogorska vlast nije podigla nijedno spomen obeležje niti su pomenuli njihove žrtve. "Ali su zato priznali lažnu državu Kosovo protiv narodne volje. Dadoše glas i da se srpske svetinje na Kosovu i Metohiji predaju onima koji su ih palili", naglasio je on dodajući da prema nakaznom projektu priključena Crne Gore NATO paktu njoj je, ističe, namenena sramna uloga. "Da bude krpa za brisanje krvi koju su prolili NATO i albanski teroristi. Nama su dobrodošli državnici svih zemalja, ali nije dobro došla noga NATO pakta. Ako dođe, doći će kao okupator, kao zločinac na mesto zločina. Narode, poslušaj amanet svetog Petra Cetinjskog – Ne protiv rusije, ne u nato pakt!", poručuje Joanikije.

"Život bez časti i dostojanstva je život bez slobode. Kad se fizička sloboda plati  veleizdajom svog naroda, to više nije ni život ni sloboda. Nama koji svjedočimo ovaj fukarluk koji sprovodi crnogorska vlada je teško, ali priznajmo da je danas najteže Milu Đukanoviću", kazao je Gojko Raičević predsednik Mirovnog pokreta "Ne u rat ne u NATO" dodajući da pored toga što je Đukanović izdao sebe, morao je da izda slavne pretke i sve do čega su oni držali. "On koji je kao član vrhovne komande naše slavne armije birao neprijatelju mete, što i danas radi, pokušava da svoje sramno i ništavno životno delo izdaje predstavi kao istorijski i moralni spomenik. A da bi zbrisao razliku među nama, između izdaje i časti, Đukanović poručuje da je ulazak u zločinački vojni savez racionalan čin. Traži da naše ćerke i sinovi budu korisne sluge okupatoru. I da se spremaju za Istočni front, zanemarujući zavet svetog Petra Cetinjskog", istako je Raičević. Glumica Ivana Žigon, je recitalom pesme Dobrice Erića, Prkosna pesma, izazvala ogormne ovacije na hiljade prisutnih građana.   "Ponosim se što mojim venama teče krv generala Martinovića iz Crne Gore koji je branio Kosovo i Metohiju", kazala je ona, a zatim je sa svojim muzičkim sastvaom Kosovski božuri izvela numeru Dogodine na Kosovu.   Luka Radonjić, koordinator grupe građana Akcija-reakcija je upozorio da ako narod dozvoli da crnogorski režim, koji se, ističe on, ponaša prema građanima kao mačeta, i ako se krene prema NATO, kako je kazao, kolačičima, treba da se zna da će građani Crne Gore dobiti kavez i izgubiti slobodu. "Pitaju se šta to okuplja ovoliko ljudi? Okuplja nas sa jedne strane vera, kultura kojoj pripadamo i sa druge strane duh sa Vučjega dola i želja za oslobođenjem Prizrena", poručio je on.

"Danas NATO agresor traži da zaboravimo žrtve, a zatim poljubimo krvavu ruku i molimo za prijem kod zločinca. NATO organizacija pokazuje svoje krvave tragove i u srcu Brisela. Interes alijanse je uvek isti, da pljačka tuđe resurse, uvek gledajući put Rusije. Interes malog balkanskog diktatora u Crnoj Gori je da nađe utočište i spasi se od pljačke naroda. Želimo biti i ostati turistička destinacija i istoku i zapadu jer druge ekonomije i nemamo. Nećemo da budemo samo uslužni servis stranim okupatorima", kazao je Blažo Đurković iz Udruženja boraca ratova od 1992 do 1999. godine dodajući da oni iz Udruženja žele da se njihovo iskustvo ne ponovi. Želimo mir za sve u Crnoj Gori, kazao je on, bez obzira na veru i naciju, poručujući da traže neutralnost. "Ovde se ništa na Balkanu slučajno ne dešava. Nije slučajno Milošević izručen na Vidovdan. Nije slučajno Karadžić danas osuđen na 40 godina robije. Osuđen je jer je stvorio Republiku Srpsku, jer se suprotstavio prvi ISIL-u , onima koji danas siju bombe po Briselu", istako je Novica Stanić iz Pokreta za Pljevlja. "Ja želim večeras da pošaljem poruku onima koji su već videli Crnu Goru u NATO savezu, jer su zaboravili da Crna Gora ima narod, a narod neće u NATO pakt. Diktator želi po svaku cenu da ostane na vlasti uz pomoć NATO struktura. Poručujemo im da se okanu guranja Crne Gore u NATO pakt i ovde smo se okupili da pokažemo da smo spremni na otpor svim okupatorima i diktatorima", kazao je Janko Vučinić ispred Radničke partije ističući se ne može zaboraviti i oprostiti ono što se desilo pre 17 godina pod, kako je kazao, firmom NATO pakta.
Posted by Milos Babovic on četvrtak 24. mart 2016.
"Ubijali su našu decu i ostavili srušenu i sprženu zemlju. Milo Đukanović sa tim dželatima proglašava nezavisnost i slobodu. Crna je ta sloboda i nezavisnost koju brani NATO pakt", zaključio je Vučinić. Književnik Ranko Jovović je kazao da oni koju su priznali tzv nezavisno Kosovo oni su smrt Crne Gore. "Mi smo sloboda i tradicija, mi smo NJegoševa Crna Gora. Vlast koja je trenutno u Crnoj Gori osramotila je Crnu Goru. Za vreme bombardovanja ponavljali smo stihove Alekse Šantića – i kada nam uzmete muške živote, grobovi naši boriće se sa vama. Od našeg Kosova i Metohije stvorili su Jasenovac za srpski narod. Moram da kažem da i u Crnoj Gori vlada duh Jasenovca za srpski narod“, poručio je Jovović. "Nakon što su prve NATO bombe pale na Danilovgrad i Zetu, nakon što je prva žrtva pala ovde u Crnoj Gori, naše stradanje se nastavlja i danas. Ustajemo i ležemo sa tumorima. Leukemija je naše dobro jutro i dobro veče. Umiremo na rate pod povoljnim NATO kreditima. I onda nam se pojave neki Đukanovići i Krivokapići koji nam kažu da je dobro ući u NATO pakt", kazao je Milan Knežević iz DNP-a. "Milo Đukanović je naš večerašnji skup i našu odanost Rusiji nazvao povratkom kozijim stazama. Đukanoviću, da nije bilo kozjih staza ne bi sačuvali Cetinjski manastir ni Martinića ni Vučjega dola. Mi nećemo ići izdajničkim magarećim stazama kojima Đukanović ide, jer su one rezervisane za njega“, istako je on napominjajući da posle oduzimanja države, na redu je, upozorava Knežević, oduzimanje "naše Crkve i naših manastira". Izvor/foto: in4s.net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA