Najnovije

PRVENAC: Irački Kurdi srušili turski helikopter!

Irački Kurdi srušili su turski borbeni helikopter koji je otvorio vatru na njihove položaje, izjavili su za rusku televiziju RT kurdski komandiri, a službena Ankara o incidentu se još nije oglasila.
Turski helikopter T-129 (Foto: JuTjub printskrin)

Turski helikopter T-129 (Foto: JuTjub printskrin)

Turska je pokrenula vazdušne napade na položaje kurdskih boraca u Iraku, a na meti turske ratne avijacije su i kurdske milicije koji se bore protiv Islamske države na severu Sirije. Kani Hulam iz Američke kurdske mreže rekao je za RT da ne treba očekivati da će službena Ankara priznati da je izgubila helikopter, jer, kako kaže, takva informacija bi narušila ugled turske vojske koja se tamošnjoj javnosti prikazuje kao 'nepobediva vojna moć'. Hulam je rekao i da su uzaludni turski pokušaji da udarima iz vazduha prisile Kurde na povlačenje, i dodao da su kurdski borci u okršajima zarobili značajan broj turskih vojnika što, ističe, Ankara nikada neće priznati.

U sukobu sa pripadnicima PKK na jugoistoku Turske poginula tri turska vojnika

U sukobima sa pripadnicima PKK u jugoistočnoj provinciji Mardin u četvrtak rano ujutro poginula su tri turska vojnika, saopšteno je iz turskog generalštaba. Generalštab Oružanih snaga Turske naveo je da je tokom operacije u provinciji Mardin osim tri vojnika ubijeno i osam pripadnika organizacije PKK. Iz vojske su uputili saučešće porodicama i rodbini stradalih vojnika i istakli da je operacija i dalje u toku. Jugoistok Turske od decembra prošle godine je poprište značajnih vojnih operacija protiv PKK, koja je okarakterisana kao teroristička organizacija i od Sjedinjenih Američkih Država i od Evropske unije. PKK je u julu 2015. obnovila svoju oružanu kampanju na teritoriji Turske. Od tada je u operacijama širom Turske i u severnom Iraku, prema turskim izvorima, poginulo više od 280 pripadnika snaga bezbednosti, dok je ubijeno na hiljade pripadnika PKK.
Pročitajte još:
Izvor: SaharTV/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA