Najnovije

MITING SRS U GRAČANICI: Samo u savezu sa Rusijom možemo Srbima na Kosmetu doneti slobodu (VIDEO)

Srpska radikalna stranka održala je danas miting u Domu kulture u Gračanici sa koga je poručeno da je Srbima na Kosovu i Metohiji najpotrebnija sloboda. Na mitingu su govorili podpredsednik SRS Nemanja Šarović, predsednici gradskog odbora Novi Sad Đurađ Jakšić i Beograd Miljan Damjanović kao i lokalni lideri SRS Zvonko Mihajlović, Dragutin Perić, Danilo Kostić i Dobrosav Dobrić.

Radikali ispred manastira Gračanica (Foto: Pravda)

Nemanja Šarović je rekao da je Srbima na Kosovu i Metohiji najpotrebnija sloboda, a da oni na izborima svojim glasom mogu da naprave prvi korak ka slobodi.

- Najbitnije pitanje za Srbe na Kosmetu je sloboda. NJih ne zanima ni EU i Beograd na vodi već samo sloboda. Na ovim izborima učestvuje stranke koje su ih se već javno odrekle poput LDP i LSV, stranke koje su ih se odrekle ali ne smeju to da govore javno poput SNS i SPS, stranke koje se zalažu za neutralnost, za saradnju sa EU i NATO, i poručuju da Srbija ne treba da bude ruska gubernija  poput Dveri i DSS. Srpska radikalna stranka se zalaže za saradnju sa Evroazijskom unijom o ODKB, zalažemo se za savez sa Rusijom jer samo u savezu sa Rusijom Srbija može da oslobodi Kosovo i Mortohiju - rekao je Šarović. Zvonko Mihajlović, funkcioner SRS iz Štrpca, koji je nedavno bio uhapšen od strane tzv. kosovske ROSU policije, rekao je da jedino SRS insistira na vraćanju srpskih državnih institucija na Kosovo i Metohiju.

On je rekao da uprkos progonu koji trpe radikali sa Kosova i Metohije nikada neće priznati nezavisnost Kosmeta. Skup u Gračanici, kao i svaki skup SRS u bilo kom delu Srbije, počeo je himnom "Spremte se spremte četnici".
Miting SRS u Gračanici Posted by Rusija - iz minuta u minut on ponedeljak 11. april 2016.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA