Najnovije

NENAJAVLJENA POSETA: Vučić kod Dodika i u zavičaju

Na povratku iz Mostara, premijer Srbije, se u Klašnicama kod Banjaluke sastao sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Vučić i Dodik u Klašnicama (Foto: Printskrin/Pravda)

Na neformalnom sastanku bili su i premijerka RS Željka Cvijanović i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević. Nakon sastanka premijer Srbije i predsednik Srpske su poručili da je u BiH potrebno poštovati Dejtonski mirovni sporazum i očuvati mir i stabilnost. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi tri konstitutivna naroda u BiH dogovorom trebalo da donose ključne odluke. - Poštovanje Dejtonskog sporazuma, očuvanje mira i stabilnosti ključno je opredelenje Srbije i Republike Srpske, rekao je Vučić.
On je naveo da je na sastanku sa Dodikom razgovarano i o intenziviranju izgradnje putne infrastrukture između Republike Srpske i Srbije. - To se, pre svega, odnosi na puteve ka Bijeljini i Višegradu, a činjenica je da se radovi na izgradnji mosta Bratunac-LJubovija izvode brže od dogovorenog, izjavio je Vučić. Premijer Srbije kazao je da je veoma važno što ljudi u Republici Srpskoj osećaju sigurnost i stabilnost zbog Srbije, istakavši da to isto oseća i Srbija. Zbog toga je kako je rekao premijer Vučić zahvalan Dodiku. - Važno je što Dodik dolazi na manifestacije u Srbiju koje nemaju direktne veze sa Republikom Srpskom. To je od velikog značaja, jer ako on dođe na otvaranje fabrike, to znači da je za Republiku Srpsku važno da Srbija ide napred, rekao je Vučić. On je rekao da je od velikog značaja da politička situacija u regionu bude stabilna, te da je za Srbiju i Republiku Srpsku najvažnija ekonomska stabilnost. - Iza nas ostaju vidljivi projekti, a njihova realizacija se prati u kontinuitetu, rekao je Dodik, nakon sastanka sa Vučićem. Dodik je ocenio da Republika Srpska i Srbija imaju visok stepen saradnje u svim oblastima, zahvaljujući Vučiću. On je naveo da bi u narednom periodu trebalo da bude održana zajednička sednica vlada Republike Srpske i Srbije. - Republici Srpskoj je veoma važna pažnja Srbije i zbog toga je naša stabilnost povećana, poručio je Dodik.

Rodni kraj

Premijer Vučić je napomenuo da je u Banjaluku došao nakon što je obišao selo Čipuljić kod Bugojna, odakle potiče porodica Vučić. Vučić je u Bugojnu posetio svoj zavičaj, selo Čipuljići i grobove svojih predaka, kao i malo preostale rodbine u tom, nekada srpskom, selu. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA