Најновије

НЕНАЈАВЉЕНА ПОСЕТА: Вучић код Додика и у завичају

На повратку из Мостара, премијер Србије, се у Клашницама код Бањалуке састао са председником Републике Српске Милорадом Додиком.

Вучић и Додик у Клашницама (Фото: Принтскрин/Правда)

На неформалном састанку били су и премијерка РС Жељка Цвијановић и амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић. Након састанка премијер Србије и председник Српске су поручили да је у БиХ потребно поштoвати Дејтонски мировни споразум и очувати мир и стабилност. Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да би три конститутивна народа у БиХ договором требало да доносе кључне одлуке. - Поштовање Дејтонског споразума, очување мира и стабилности кључно је определење Србије и Републике Српске, рекао је Вучић.
Он је навео да је на састанку са Додиком разговарано и о интензивирању изградње путне инфраструктуре између Републике Српске и Србије. - То се, пре свега, односи на путеве ка Бијељини и Вишеграду, а чињеница је да се радови на изградњи моста Братунац-Љубовија изводе брже од договореног, изјавио је Вучић. Премијер Србије казао је да је веома важно што људи у Републици Српској осећају сигурност и стабилност због Србије, истакавши да то исто осећа и Србија. Због тога је како је рекао премијер Вучић захвалан Додику. - Важно је што Додик долази на манифестације у Србију које немају директне везе са Републиком Српском. То је од великог значаја, јер ако он дође на отварање фабрике, то значи да је за Републику Српску важно да Србија иде напред, рекао је Вучић. Он је рекао да је од великог значаја да политичка ситуација у региону буде стабилна, те да је за Србију и Републику Српску најважнија економска стабилност. - Иза нас остају видљиви пројекти, а њихова реализација се прати у континуитету, рекао је Додик, након састанка са Вучићем. Додик је оценио да Република Српска и Србија имају висок степен сарадње у свим областима, захваљујући Вучићу. Он је навео да би у наредном периоду требало да буде одржана заједничка седница влада Републике Српске и Србије. - Републици Српској је веома важна пажња Србије и због тога је наша стабилност повећана, поручио је Додик.

Родни крај

Премијер Вучић је напоменуо да је у Бањалуку дошао након што је обишао село Чипуљић код Бугојна, одакле потиче породица Вучић. Вучић је у Бугојну посетио свој завичај, село Чипуљићи и гробове својих предака, као и мало преостале родбине у том, некада српском, селу. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА