Najnovije

Šabac grad sa povoljnim poslovnim okruženjem

Izvršna direktorka Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Violeta Jovanović, danas je na sednici Privrednog saveta grada Šapca uručila gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću potvrdu o BFC sertifikatu.

Šabac (Foto: Jutjub)

To znači da je Šabac grad sa o povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi. Svečana dodela sertifikata najavljena je 9. maja u glavnom gradu Crne Gore.
- To je formalna i funkcionalna potvrda da se u gradu rade ispravne stvari i da Šabac razvijamo kao povoljno poslovno okruženje. Dokaz tome je i činjenica da 20 šabačkih firmi kupuje zemlju u industrijskoj zoni, kao i dolazak stranih kompanija u Šabac. Trudimo se da „čujemo” potrebe privrede, da na pravi način organizujemo ponudu grada i stvorimo dobru klimu za privrednike. To će dovesti do otvaranja novih radnih mesta i prilike da ljudi zarađuju više, poručio je gradonačelnik Šapca i zahvalio NALED-u na pomoći koja je rezultirala značajnim uspehom.
Program Sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi Business Friendly Certification South East Europe (BFC SEE) je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava koji se sprovodi u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji. Namenjen je opštinama i gradovima koji imaju odgovarajuće kapacitete i strateški su opredeljeni da unaprede poslovni ambijent, privuku investicije i podstaknu razvoj lokalne ekonomije.
Samo osam lokalnih samouprava u Srbiji poseduje ovakav sertifikat. Prema oceni Violete Jovanović, Šabac se među gradovima regiona rangirao visoko.
- Šabac pomaže privrednim subjektima da budu što uspešniji u poslovanju, tako što stvara uslove koji su potrebni preduzećima. To znači da grad ima plansku dokumentaciju, strateški plan razvoja, prostorne planove, odeljenje koje se bavi privredom, privredni savet sa kojim vodi stalni dijalog o problemima i potrebama, kao i jasnu politiku taksi i naplata, navela je direktorka Jovanović.
Ona je gradonačelniku Šapca i  njegovim saradnicima odala priznanje  za efikasnost i posvećenost u procesu sertifikacije i opredeljenju za razvoj lokalne ekonomije. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA