Najnovije

OVAKO JE SRBIJA GLASALA: Evo ko će vladati kojim gradom!

Na osnovu 95,29 odsto obrađenog materijala, lista “Srbija pobeđuje –Aleksandar Vučić” osvojila je na vanrednim parlamentarnim izborima 48,22 odsto glasova, rekao je najnovije rezultate predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Dejan Đurđević, a evo kako izgledaju rezultati po opštinama širom Srbije.

Izbori (Foto: Jutjub)

SNS pobedio u VršcuGIK je saopštio da je na osnovu 100% obrađenih glasačkih lista u Vršcu SNS pobedio sa 37 odsto, zatim pokret VRER sa 14,28%, SPS-JS sa 13,99%, GG Za bolji Vršac sa 11,20% DS 6,36%. Za njima slede LSV sa 3,75%, SRS sa 3,79%, zatim Ruska stranka sa 1,36%. Pobeda SNS-PUPS u Despotovcu
Srpska napredna stranka i Partija ujedinjenih penzionere Srbije pobednici su na lokalnim izborima u opštini Despotovac sudeći prema prvim preliminarnim rezultatima izbora
Od 13.030 građana koji su izašli na izbore, za SNS - PUPS je glasalo 6.434, na drugom mestu je SDS-DS, koja je dobila 3.068 glasova a na trećem SPS - JS sa 2.005 glasova, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije Nikola Avramović.
RS je dobila 1.442 a Ruska stranka 730 glasova.
Poverenje staroj vlasti u Svilajncu
Građani Svilajnca dali su, prema prvim preliminarnim rezultatima, poverenje Grupi građana "Svilajnac čuva budućniost" na čijem je čelu Predrag Milanović, predsednik opštine u prošlom mandatu.
"Za Svilajnac čuva budućnost" glasalo je 45,08 odsto Svilajnčana a to je 24 odbornika od 47 u loklanoj sklupštini i mogu sami da formiraju vlašt, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije Milivoje Radovanović.
"Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" dobila je 36,97 odsto, SPS Ivica Dačić 8,94 a Dveri - Demokratska stranka Srbije 4,99 odsto.
JS i SPS ubedljivi u Jagodini
Na lokalnim izborima u Jagodini koalicija "Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija, Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije" osvojila je 54,02 odsto ili 18.668 glasova, dok je lista "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje" osvojila 26,41 odsto ili 9.127 glasova.
Pobeda SNS u Novom Sadu
Najviše glasova na lokalnim izborima u Novom Sadu, više od 40 odsto, osvojila je koalicija koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS). Na drugom mestu je Pokret Dosta je bilo, a posle njih slede Srpska radikalna stranka, koalicija predvođena Socijalističkom partijom Srbije (SPS), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Demokratska stranka (DS).
Prema podacima koje su iznosile stranke, koalicija predvodjena SNS-om je osvojila oko 41 odsto glasova, Dosta je bilo oko 9,5 radikali oko 8,5, koalicija predvodjena SPS-om oko 8,3, LSV oko 7,5 i DS oko 6,5 odsto glasova.
Izbori na dva biračka mesta u Kuli biće poništeni
Izbori na dva biračka mesta u opštini Kula najverovatnije će biti poništeni zbog viška listića u glasačkim kutijama.
Višak listića registrovan je na biračkom mestu 11 kao rezultat proceduralnog propusta biračkog odbora, a zbog sličnog propusta održane su demonstracije pristalica Ruske stranke u selu Lipar, ispred biračkog mesta 40.
Pobeda naprednjaka u Smederevu
Najviše glasova na lokalnim izborima u Smederevu odnela je lista koju predvodi Aleksandar Vučić - 23.475, sledi SPS sa osvojenih 4.832 glasa i DS sa osvojenih 4.349 glasova. Izvor: Kurir, Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA