Najnovije

SVI SU MISLILI DA ĆE ARAPI PRVI UDARITI! KIM IH SVE PRETEKAO! Severna Koreja izvršila napad na Izrael!

Istraživači iz kompanije za kibernetičku bezbednost koji su prvi otkrili napad severnokorejskih hakera na izraelske bezbednosne sisteme odbrane, rekli su da je "hak" bio uspešan, uprkos tvrdnjama ministarstva odbrane da je suprotno.

Kim DŽong Un (Foto: kremlin.ru)

Mediji izveštavaju da je "Lazarus" ukrao osetljive podatke iz „nekoliko desetina“ kompanija, Izrael je rekao da se brine da bi mogao pasti u iranske ruke.

Izraelski odbrambeni zvaničnici zabrinuti su da bi velika količina tajnih podataka ukradenih tokom napada mogla biti prosleđena Iranu, ključnom savezniku Pjongjanga, navodi se u izveštaju.

Izraelske odbrambene vlasti saopštile su da je ciber-napad od strane grupe Lazarus osujećen i da nisu ugroženi podaci.

Izrael i Iran su se godinama bavili tajnim borbama koje su uključivale visokotehnološko hakovanje i sajber-napade. Izrael je rekao da je sprečio veliki napad početkom ove godine što se široko pripisuje Iranu. Osumnjičen je da se Izrael osvetio dve nedelje kasnije sajber-napadom na iransku luku.

Najpoznatije američke i izraelske obaveštajne agencije sumnjiče se da su pustile računarski crv nazvan "Stuknet" koji je poremetio iranski nuklearni program.

Istraživači su u sredu izneli izveštaj da je napad Severne Koreje počeo prošlog juna.

Ovo je, kako se izveštava, jedan od niza prilika u kojima su hakeri kreirali lažne LinkedIn profile za regrutovanje osoblja i koristili ih da bi se približili svojim ciljevima u izraelskim firmama.

Vojni helikopter pogođen u Virdžiniji, alarmirani najviši organi! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA