Najnovije

VUČIĆ ODLUČIO: Idemo na promenu Ustava, ni Dačić ni Šešelj neće biti u mojoj Vladi! Ne napadajte strane investitore!

Ponosan sam na naš izborni rezultat, izjavio je večeras premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić i istakao da je lista oko SNS osvojila 1.800.000 glasova i to posle teških reformi.

Vučić kod Putina (Foto: JuTjub)

Vučić je u intervjuu Prvoj TV istakao da je reč o istorijskom i impresivnom rezultatu, imajući u vidu da u evropskoj praksi nije zabeleženo da je drugoplasirani na izborima osvojio čak 37,5 odsto glasova manje od njegove, pobedničke liste. On je rekao da je ponosan i na građane Srbije koji nisu naseli na "laka rešenja", već su glasali odgovorno. Demantovao je bilo kakvu krađu glasova, za šta demokratska opozicija optužuje njegovu stranku: "Kažu krađa izbora...šta ste ukrali, ja nisam ukrao ništa. Evo džakova pa brojite. Prvi put su svi džakovi sa glasačkim listovima dostupni, nisu u kontejnerima. Važno je da se svaki glas izbroji", rekao je Vučić. Dodao je da ima maksimalno poverenje u nadležne državne organe, uprkos nezakonitom pritisku koji se vrši na neke od njih. Rekao je da ne razume proteste stare vlasti sa Vračara, jer niko nije osporio rezultate na toj beogradskoj opštini. Vučić je ocenio da ti protesti zapravo govore o tome da su oni uplašeni zbog činjenice da su njihovi odbornici podmitljivi. "Mi im čestitali na pobedi, imaju ubedljivu pobedu zajedno sa Radulovićem... Šta je razlog za protest? Razlog za protest je taj što je onaj koji bi opet da daje mami pare sa opštinskog računa rekao da postoje pritisci da njihovi odbornici budu podmićeni. Oni umesto da viču sebi da su lopovi, viču... znate već šta", rekao je Vučić.   On je dodao i da su loše liste SNS-a na lokalu u dobrom delu Srbije spustile rezultat liste oko SNS na republičkom nivou za tri ili četiri odsto, dok je republička lista na tim mestima podigla lokal za desetak procenata. "Pobedili smo ih u Subotici, Valjevu, Vranju, Inđiji i u mnogim drugim mestima", rekao je Vučić. Na opasku voditelja da je ostavljao utisak da je teško podneo to što nije osvojio Vračar, Vučić je uzvratio: "To ste po meni videli..? Činjenica jeste da su naši ljudi koji su se borili za Vračar to teško podneli, ali borićemo se i dalje i pobedićemo ih sledeći put". "Mi iz izbora u izbore postižemo sve bolje rezultate i trudimo se da budemo sve bolji. Na izborima nije bilo nekih većih iznenađenja, sećate se šta sam govorio. Ja sam na dnevnom nivou sve pratio. Ali, ovaj cirkus traje još od pre izbora. A ja nikad u životu nisam ukrao ništa, ne bih ni glas. A, oni ne mogu da kažu ni čestitamo. Sada imaju uvid u sve, i onda su se prebacili na neregularnost na Kosovu, napali OEBS, a OEBS kaže da nije bilo neregularnosti", naveo je lider SNS.   Na konstataciju da je srećan samo kada otvara fabrike i polaže kamene temeljce, Vučić je rekao da on u tim trenucima najjače tapše jer je to budućnost.  
"U sredu uveče će sve biti jasno", rekao je Vučić, misleći na ponavljanje izbora, te konačne rezultate, i dodao da mu je u ovom trenutku najvažnije pisanje plana i programa nove vlade.

Neću u vladi nekog ko samo gleda da mi zabije nož u leđa

Premijer Aleksandar Vučić ponovio je večeras da je jedini siguran partner SNS u budućoj vladi Savez vojvođanskih Mađara, da će biti "možda još po neko", ali da sigurno neće praviti vladu sa nekim ko samo čeka da mu "zabode nož u leđa". "Drago mi je da čujem želje SPS-a. Jedino SNS nema nikakve želje", rekao je Vučić za Prvu.
Uz opasku da se njegov tim neće svakom dopasti, poručio je da u vladu ulazi "samo sa dobrim ljudima". On je precizirao da u buduću vladu "neće uvoditi svakoga", jer, kako je rekao, ima odgovornost za sve građane ove zemlje. "Novoj vladi biće potrebna podrška svih građana", rekao je. Najavio je da će vlada biti sastavljena i od eksperata i od političara. "Neće se svi budući članovi vlade dopasti svima", rekao je premijer i, govoreći sportskim rečnikom, istakao da ne mogu svi da budu centarfor, već neko mora i da čisti teren. Neću, kazao je, uvoditi u vladu nekoga ko ne podržava program. "Hoću da radim sa ljudima koji veruju u program koji ću ponuditi", rekao je premijer.

Promena ustava

On je primetio da je i lider SRS-a rekao da bi ušao u koaliciju sa SNS-om ako bi se ta stranka odrekla proevropske politike. "Razumem Šešelja kad to kaže, ali ja u tome neću da učestvujem, jer bi to značilo povratak na lošu potlitiku. Ja imam odgovornost za sve građane ove zemlje. Svakako je da u vladu neću da uvodim svakoga", zaljučio je premijer i najavio da ne možemo u EU bez promene ustava.

Skupština najkasnije za mesec dana,brzo potom vlada

Vučić očekuje konsituisanje skupštine najkasnije za mesec dana, a ubrzo potom i novu vladu. On je rekao da će Republička izborna komisija najkasnije u idući četvrtak ili u petak proglasiti rezultate, te da će parlament biti konstituisan 20 dana kasnije, a brzo potom i vlada. "Šta god da bude, idemo u Skupštinu za 20 dana", rekao je Vučić.
On je dodao da opozicione stranke "prave cirkus" sa izbornim rezultatima kako bi odložile formiranje pokrajinske vlade. "Ajde da idemo malo u cirkus, da ne idemo odmah u pokrajinsku vladu. To je više političko koprcanje", rekao je Vučić. On je ukazao na činjenicu da se bune i prete stranke koje zajedno imaju 15 do 17 odsto glasova, što je nekoliko puta manje nego što ima SNS. Upitan da li se sada oseća kao politički džin, odgovara odrečno i ističe da se oseća kao čovek koji je dobio podršku naroda.
Istakao je da je važno da nemamo cirkus u državi, a da se nada da ga neće biti ni u parlamentu, gde će, inače, rado svima na sve odgovarati.

Ne pada mi na pamet da budem predsednik Srbije

Vučić je odbacio spekulacije da će se sledeće godine ići istovremeno na predsedničke i parlamentarne izbore i izjavio da se neće kandidovati na predsedničkim izborima, iako je uveren da bi pobedio. "Ne pada mi na pamet da budem predsednik Srbije. Neću da izlazim na predsedničke izbore. Meni je narod dao poverenje da budem predsednik vlade", rekao je Vučić na TV Prva. "Zašto bismo išli na parlamentarne izbore, dobili smo mandat na četiri godine", rekao je Vučić. On je dodao i da bi sigurno pobedio na predsedničkim izborima i to sa mnogo boljim rezultatom nego što je SNS postigao na parlamentarnim.

Lično ću razgovarati sa radnicima i vlasnicima Jure

Vučić je izjavio da će se postarati da lično razgovara sa vlasnicima i radnicima fabrike elektro-kablova Jura u Leskovcu, koji su ovih dana organizovali petnaestominutni štrajk zbog navodne torture vlasnika. On je rekao da je naložio ministru Aleksandru Vulinu da vidi o čemu se tamo tačno radi. "Ali, dajte da zaštimo investitore koji dolaze, da ih ne teramo samo zato što nam je to tema i što želimo nekome da se dodvoravamo", rekao je premijer Vučić, koji smatra da je sve što se ovih dana dešavalo u toj fabrici, misleći na protest radnika, trebalo da bude tiše i da se ne vodi kampanja protiv investitora, pogotvo što hoćemo još investicija iz Južne Koreje. Više detalja o torturi koju trpe radnici ove južnokorejske kompanije možete da pročitate OVDE.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA