Najnovije

Dveri ispod cenzusa na 99.82% obrađenih podataka - izbori ponovo 4. maja na 15 biračkih mesta

BEOGRAD - Na osnovu 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta na parlamentarnim izborima RIK je objavio da je koalicija oko SNS-a osvojila 48,24 odsto glasova, koalicija SPS-JS 10,96, SRS 8,11, DS 6,03, Dosta je bilo 6,03, koalicija SDS-LDP-LSV 5,02 i koalicija DSS-Dveri 4,99 odsto.

Obradović i Radulović (Foto: JuTjub)

SVM je osvojio 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto. RIK je saopštio da je ukupna izlaznost bila 56,26 odsto. Obrađeni su rezultati sa 99,82 odsto ukupnih biračkih mesta, na kojima je glasalo 99,45 odsto biračkog tela. Izbori će 4. maja biti ponovljeni na 15 biračkih mesta. Tokom čitanja rezultata sa galerije je negodovao lider pokreta Dveri Boško Obradović a nakon sednice RIK-a došlo je i do incidenta koji je prekinut nakon što su predsednik RIK-a Dejan Đurđević i direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević napustili prostorije Skupštine Srbije, piše RTS. Po završetku sednice RIK-a, gde su proglašeni rezultati izbora sa 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta, došlo je do incidenta kada su predstavnici pokreta Dveri verbalno napali predsednika RIK-a Dejana Đurđevića i direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića.
Nezadovoljni najnovijim rezultatima, prema kojima su ostali ispod cenzusa sa 4,99 odsto osvojenih glasova, predstavnici Dveri, među kojima i lider Boško Obradović, uzvikivali su "kako vas nije sramorta, smete li pred narod...". U gužvi je došlo i do koškanja, a incident je prekinut pošto su Đurđević i Kovačević napustili prostorije Skupštine Srbije, javio je Tanjugov izveštač. Ponavljaju se izbori na 15 biračkih mesta - 4. maja RIK je doneo rešenje o ponavljanju glasanja na 15 biračkih mesta na kojima su poništeni izbori. Ponovljeni izbori biće održani 4. maja. Na tim mestima upisan je 19.631 birač. Glasanje će biti ponovljeno na pet biračkih mesta u Nišu (broj 4 Medijana, broj 28 Palilula, broj 13 Pantelej, broj 16 Pantelej, broj 23 Pantelej), na po dva biračka mesta u Vranju (broj 24 i broj 65) i u Jagodini (broj 29 i broj 57), na jednom biračkom mestu u Bačkoj Topoli (broj 9), kao i u Sremskim Karlovcima (broj 5). Takođe, glasanje će biti ponovljeno na po jednom biračkom mestu u Užicu (broj 86), Kladovu (broj 24), u beogradskoj Paliluli (broj 48), kao i na jednom mestu na Novom Beogradu (broj 22). Ukupan i konačan broj birača na tim mestima je 19.631 a štampaće se 0,5 odsto rezervnih listića, tako da će ukupno biti štampano 19.729 glasačkih listića. Izvor: Tanjug / RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA