Najnovije

DONALD SPASILAC Zvezda kaznila Rad za promašaje!

Mnogo su se mučili fudbaleri Crvene zvezde u 29. kolu Superlige, ali su golom Mičela Donalda uspeli da savladaju Rad sa 1:0 pred svojim navijačima.

Mičel Donald ( Foto: crvenazvezda.com)

Bez Marka Grujića, a sa Babunskim i Ristić u startnoj postavi, i uspavanim Vijeirom, domaći nisu uspeli da probiju bedem "građevinara" u prvom delu. Rad nije ni bio orjentisan samo na odbranu, naprotiv.
Mnogo bolje šanse imali su gosti sa Banjice i u čak tri navrata su mogli da zatresu mrežu nervoznih crveno-belih, ali je Mičel Donald rešio da bude spasilac i da sačuva 30 bodova prednosti u odnosu na Partizan.
U prvom delu su se najviše trudili Babunski i agilni Petković, ali su slabo pretili i Rad i te kako ima za čime da žali. U centru pažnje su bili bivši napadači Zvezde i Partizana, Andrija Kaluđerović i Borko Veselinović, a pomoć su imali od domaće odbrane. Sve tri prilike bile su od 18. do 28. minuta. Prvo je Kaluđerović posle kiksa Edsona šutirao pored gola u situaciji jedan na jedan sa Kahrimanom, da bi zatim Veselinović ukrao loptu Lukoviću prilikom poigravanja, ali je i on bio neprecizan.

Zvezdin golman je sačuvao mrežu zatim prilikom idealnog centaršuta sa levog krila i udarca Kaluđerovića glavom.

Tako je prvo poluvreme proteklo bez pogodaka iako su mreže mogle da se tresu, a posle mirnijeg perioda igre u nastavku, Zvezda je kaznila "građevinare" za promašaje.

Prethodno su gosti pogodili stativu direktno iz kornera, nervoza je počela sve više da se uvlači među crveno-bele koji su u 73. minutu uspeli da povedu.

Lučo Ibanjez je odlično izveo korner iz desnog ugla, a Donald je glavom sa oko šest metara prosledio loptu u mrežu i pobrinuo se za konačan rezultat.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA