Najnovije

POSRBLJAVANJE KINEZA: Mala Kineskinja iz Šapca ima čistu peticu iz srpskog jezika

Jedno dete “mejd in Čajna“, druga dva domaća iz Srbije. To im nije nikakav problem jer, kako kažu, kod kuće razmišljaju na kineskom, a u školi na srpskom.

Kineskinja (Foto: pixabay.com)

In Hu nije znala ni reč srpskog kada se doselila, ali je to nije sprečilo da sa svojim vršnjacima krene u srpsku Umetničku školu.
“Hu In iz srpskog jezika ima peticu što je neverovatno i pre par godina jedina je na pismenom zadatku dobila peticu. Kada uporedimo našu decu kojima je to maternji jezik sa njom kojoj je strani jezik, to je zaista za svaku pohvalu“, kaže Mladen Pantelić, razredni starešina.
Jezici u njenoj glavi i dalje su mešani - malo kineski znakovi, malo latinica, malo ćirilica.
“Kada profesorka mene pita nešto, na primer na času, ja odgovaram na srpskom, ali ako pišem pismeni zadatak, pa ja pišem prvo na kineskom, pa posle se prebacim na srpski“, kaže nasmejana In Hu.
NJeni radovi su uglavnom vezani za srpsku kulturu pošto je takvu školu i odabrala, pa je inspiraciju za još jedan nagrađeni rad pronašla u Nikoli Tesli. “Ja volim da crtam i zanimljiva je škola. Imam smer koji mi se dopada, nešto radimo na računaru, nešto ručni rad“, kaže In.
Izvor: Bulevar

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA