Najnovije

Britanski javni servis: Mažiću, srpska budalo!

Skandalozno izveštavanje novinara Bi-Bi-Sija sa utakmice Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Mančester Sitija

Milorad Mažić (FOTO: Vikipedija)

Tek poneka rečenica u ostrvskim tabloidima i nešto veća količina zgražavanja ljubitelja fudbala na društvenim mrežama. Tema su Milorad Mažić i britanski javni servis Bi-Bi-Si (BBC).
Englezi već neko vreme imaju pik na Milorada Mažića pa je tako nedavno u lokalnoj štampi iz Liverpula najavljen kao najgori sudija sa Mundijala u Brazilu. Bilo je to pred revanš meč Lige Evrope između Mančester Junajteda i Liverpula. Iako je odradio dobar posao na Old Trafordu, Mažić je i posle meča bio predmet podsmeha ostrvskih medija. Prednjačio je bivši sudija Grejem Pol. Ako se sećate, to je čovek koji je na Mundijalu 2006. godine pokazao tri žuta kartona na utakmici.
Zato je na nož dočekana i odluka da se Mažić odredi za delioca pravde na utakmici Pari Sen Žermena i Mančester Sitija u četvrtfinalu Lige šampiona. Doduše, srpski sudija se nije proslavio na toj utakmici zbog dve kontroverzne odluke u prvom poluvremenu, kao i kod izjednačujućeg gola Francuza. Međutim, komentar novinara radio BBC tokom utakmice je zgrozio i navijače kojima Mažić nije bio po volji. “Skloni se sa puta srpska budalo”, izustio je u etar Alan Grin, komentator nacionalnog radija tokom utakmice kada je lopta slučajno pogodila Mažića. NJegove reči su naišle na oštru osudu navijača koji su preko društvenih mreža apelovali na BBC da skloni sa prenosa čoveka koji širi “uvredljive i rasističke poruke” tokom utakmice. Niko nije stao na stranu Grina kojem na kraju sezone ističe ugovor sa britanskom medijskom kućom i posle najnovijeg gafa gotovo je sigurno da neće biti produžen. Međutim, BBC se nije oglasio povodom Grinovog skandaloznog komentara i nijednim potezom nije osudio ponašanje svog novinara koje je prevršilo svaku meru i zaslužuje kaznu. Izvor: Mozzartsport.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA