Најновије

Британски јавни сервис: Мажићу, српска будало!

Скандалозно извештавање новинара Би-Би-Сија са утакмице Лиге шампиона између Пари Сен Жермена и Манчестер Ситија

Милорад Мажић (ФОТО: Википедија)

Тек понека реченица у острвским таблоидима и нешто већа количина згражавања љубитеља фудбала на друштвеним мрежама. Тема су Милорад Мажић и британски јавни сервис Би-Би-Си (ББЦ).
Енглези већ неко време имају пик на Милорада Мажића па је тако недавно у локалној штампи из Ливерпула најављен као најгори судија са Мундијала у Бразилу. Било је то пред реванш меч Лиге Европе између Манчестер Јунајтеда и Ливерпула. Иако је одрадио добар посао на Олд Трафорду, Мажић је и после меча био предмет подсмеха острвских медија. Предњачио је бивши судија Грејем Пол. Ако се сећате, то је човек који је на Мундијалу 2006. године показао три жута картона на утакмици.
Зато је на нож дочекана и одлука да се Мажић одреди за делиоца правде на утакмици Пари Сен Жермена и Манчестер Ситија у четвртфиналу Лиге шампиона. Додуше, српски судија се није прославио на тој утакмици због две контроверзне одлуке у првом полувремену, као и код изједначујућег гола Француза. Међутим, коментар новинара радио ББЦ током утакмице је згрозио и навијаче којима Мажић није био по вољи. “Склони се са пута српска будало”, изустио је у етар Алан Грин, коментатор националног радија током утакмице када је лопта случајно погодила Мажића. Његове речи су наишле на оштру осуду навијача који су преко друштвених мрежа апеловали на ББЦ да склони са преноса човека који шири “увредљиве и расистичке поруке” током утакмице. Нико није стао на страну Грина којем на крају сезоне истиче уговор са британском медијском кућом и после најновијег гафа готово је сигурно да неће бити продужен. Међутим, ББЦ се није огласио поводом Гриновог скандалозног коментара и ниједним потезом није осудио понашање свог новинара које је превршило сваку меру и заслужује казну. Извор: Mozzartsport.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА