Najnovije

KO TO TAMO TRGUJE? Zgrada MUP-a ponovo prodata!

Izraelska grupacija “Elbit imadžining”, u okviru koje su i “Plaza Centri”, prodala je nepoznatom kupcu za 15,9 miliona evra zemljište u Ulici kneza Miloša na kojem se nalaze ruševine nekadašnje zgrade MUP-a, gde je trebalo da se gradi kula od 120 metara.

Beograd, Kneza Miloša (Foto: Jutjub)

- Lokacija MUP-a ima veliki potencijal da postane glavna destinacija Beograda, ali kao građevina mešovite namene van je našeg fokusa na centre zabave i kupovine. Upravljanjem i nabavkom dozvola i planova uspeli smo da postignemo veću cenu od 13,5 miliona evra koliko je bila knjigovodstvena vrednost objekta- izjavio je Don Keren, izvršni direktor “Plaza centara”.
Objekat je prvi put država Srbija prodala još 2007. za čak 29 miliona evra, ali su Izraelci na građevinsku dozvolu čekali čak devet godina, da bi na kraju odlučili da posao prepuste drugom investitoru.
Ipak, ova kupoprodaja ne znači da u ovom delu prestonice neće nići tržni centar ili hotel. Pre nešto više od mesec dana završen je Javni uvid u Plan detaljne regulacije Kneza Miloša, gde je za pomenuti plac dozvoljena gradnja kule od 120 metara. U nju bi mogao da se smesti hotel sa eksluzivnim aprtmanima, dok bi u dnu bio šoping centar. S obzirom da zgrada uživa status kulturnog dobra, izgled fasade mora da se sačuva, pa čak i da se iskoristiti materijal od koga je napravljena.
“NEPI”: Mi ga nismo kupili
Iako su već otkupili kragujevačku “Plazu”, iz kompanije “NEPI” (imaju 20-tak tržnih centara u Rumuniji, Slivačkoj i Češkoj) su potvrdili da nisu novi vlasnicu zgrade MUP-a. Oni su nedavno izvdojili 3,7 milijardi dinara za kupovinu placa kod novosadskog “Spensa”.
Šta će biti sa “Beograd plazom”?
“Plaza” nije prodala samo lokaciju u centru Beograda, nego i tržne centre u Rigi (Letonija), Liberecu (Češka), plac u Atini (Grčka), a pitanje je i šta će biti sa “Beogradskom plazom” koja se gradi na Karaburmi.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA