Najnovije

ZADOVOLJNI VOJVODA! Šešelj: Bramerc mi je ponovo p...šio!

BEOGRAD - Nakon odluke suda u Beogradu da ne isporuči Radetu, Jojića i Ostojića, lider SRS u svom stilu poručuje: I dalje stojim iza onog da je.em mater svima u Hagu!

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Zbog takvog epiloga lider SRS Vojislav Šešelj je ponovo likovao, poručujući da mu je haški tužilac „još jednom popušio“.

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu juče je utvrdilo da nisu ispunjeni uslovi za predaju i hapšenje okrivljenih radikala Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića koje je Haško tužilaštvo optužilo za zastrašivanje svedoka u procesu protiv Šešelja.

O svemu tome predstavnik Srbije pred Haškim tribunalom Saša Obradović i zvanično je obavestio Tribunal, koji je nalog za izručenje funkcionera Srbiji izdao 19. januara 2015.

Šešelj za Kurir ocenjuje da je odluka suda jedina moguća i ispravna, ali i da su radikali ponovo „razbucali Haški tribunal“.

- I dalje stojim iza one moje rečenice s početka suđenja u Hagu: „Je.em vam majku svima, možete samo da mi popu.ite ku.c!“ E, Bramerc mi je još jednom popu.io! Ja sam Hag već pobedio i obesmislio njegovo postojanje, a to su sada uradili i Vjerica, Jovo i Petar. Odluka našeg suda je ispravna, a na stranu to što je optužba bila zasnovana na najodvratnijim lažima - kaže Šešelj.

Na pitanje da li to znači da se nagodio s vlastima, što mu neki spočitavaju, Šešelj odgovara da su to „potpune besmislice“!

Radeta kaže da su ona i njene stranačke kolege na saslušanju rekle da nema pravnog osnova za izručenje, da nema nikakve krivice i da neće ići dobrovoljno u Hag.

- Sudija je doneo rešenje kojim je utvrdio upravo to - navodi Radeta.

Ostojić kaže da se nakon svega oseća kao da je „sa sebe skinuo 20 tona tereta.

- Bio bi najveći greh da su nas izručili - kaže Ostojić. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA