Najnovije

VELIKO PROVETRAVANJE U STRANCI: Ovo su novi Vučićevi lavovi!

Srpsku naprednu stranku na predstojećoj vanrednoj stranačkoj Skupštini, koja će se održati naredne subote, očekuje totalno podmlađivanje i kadrovska obnova.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Kako Alo saznaje, SNS će dobiti nove potpredsednike, a među njima će se naći Marija Obradović, Miloš Vučević i Milenko Jovanov.
Odluci predsednika SNS-a Aleksandra Vučića za totalno kadrovsko provetravanje u stranci prethodila je sednica predsedništva SNS-a prošlog pretka, na kojoj je lider stranke stavio pred svoje saradnike za njih vrlo nezgodnu dilemu, da se opredele da li će i dalje biti na javnim funkcijama ili će se angažovati na daljem jačenju stranke.
- Većina visokih stranačkih funkcionera nije mogla baš tako lako da se opredeli i bilo je jasno da žele da zadrže i partijske i javne funkcije. Nakon što im je Vučić predočio zašto to ne bi bilo dobro za stranku, oni su se skoro bez izuzetka opredelili da žele da i dalje obavljaju samo državne finkcije. Moglo se primetiti da je lider SNS-a, bio veoma razočaran ovakvim njihovim stavom - prenosi za Alo izvor blizak Predsedništvu SNS-a.
Ovakav stav partijskih kolega, ali i želja da sačuva SNS kao vodeću stranku u Srbiji narednih godina i decenija, i ne dozvoli da doživi sudbinu Demokratske stranke, koja se raspada po svim šavovima, ni Socijalističke partije Srbije, u kojoj caruje nekoliko klanova, bili su odlučujući razlozi koji su Vučića opredelili da stranku poveri mlađim kadrovima koji imaju dovoljno želje i energije da se bore za SNS.
Marija Obradović, Miloš Vučević i Milenko Jovanov su tek prva imena na listi mladih stranačkih lavova koji će narednih godina voditi SNS, a očekuje se da Vučić na Skupštini u subotu saopšti još neka imena.
- Vučić je odlučan da mu mandat, koji će sasvim sigurno dobiti u subotu, bude poslednji na čelu stranke. Zato želi da SNS za četiri godine ostavi ljudima za koje veruje da će SNS voditi najboljim putem. Obradovićeva je prepoznatljiva kao građanski orjentisan političar, koji će doprineti da SNS ostane stranka koja ima kapacitet da u sebe apsorbuje ljude različitih političkih usmerenja. Jovanov je prirastao za srce Vučiću, i on u njemu vidi budućnost SNS-a, a u Vučevića takođe ima ogromno poverenje - naglašava izvor Alo.
Aleksandar Vučić pre nekoliko dana je u intervjuu jednom listu posebno apostrofirao da „Jovanov ima izvanrednu energiju, da je borac bez straha i mane i da ga podseća na vreme kad je on bio mlad“.
- Ima izvanrednu budućnost pred sobom. Zapamtite to ime - poručio je lider Srpske napredne stranke. Zbog toga ova Vučićeva i nije neočekivana, ali je smena generacija u SNS-u revolucija kakva nije viđena u novijoj istoriji srpskog višestranačja. Domaće stranke su se do sada, po pravilu, osipale posle odlaska lidera sa njihovog čela. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA