Најновије

ВЕЛИКО ПРОВЕТРАВАЊЕ У СТРАНЦИ: Ово су нови Вучићеви лавови!

Српску напредну странку на предстојећој ванредној страначкој Скупштини, која ће се одржати наредне суботе, очекује тотално подмлађивање и кадровска обнова.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Како Ало сазнаје, СНС ће добити нове потпредседнике, а међу њима ће се наћи Марија Обрадовић, Милош Вучевић и Миленко Јованов.
Одлуци председника СНС-а Александра Вучића за тотално кадровско проветравање у странци претходила је седница председништва СНС-а прошлог претка, на којој је лидер странке ставио пред своје сараднике за њих врло незгодну дилему, да се определе да ли ће и даље бити на јавним функцијама или ће се ангажовати на даљем јачењу странке.
- Већина високих страначких функционера није могла баш тако лако да се определи и било је јасно да желе да задрже и партијске и јавне функције. Након што им је Вучић предочио зашто то не би било добро за странку, они су се скоро без изузетка определили да желе да и даље обављају само државне финкције. Могло се приметити да је лидер СНС-а, био веома разочаран оваквим њиховим ставом - преноси за Ало извор близак Председништву СНС-а.
Овакав став партијских колега, али и жеља да сачува СНС као водећу странку у Србији наредних година и деценија, и не дозволи да доживи судбину Демократске странке, која се распада по свим шавовима, ни Социјалистичке партије Србије, у којој царује неколико кланова, били су одлучујући разлози који су Вучића определили да странку повери млађим кадровима који имају довољно жеље и енергије да се боре за СНС.
Марија Обрадовић, Милош Вучевић и Миленко Јованов су тек прва имена на листи младих страначких лавова који ће наредних година водити СНС, а очекује се да Вучић на Скупштини у суботу саопшти још нека имена.
- Вучић је одлучан да му мандат, који ће сасвим сигурно добити у суботу, буде последњи на челу странке. Зато жели да СНС за четири године остави људима за које верује да ће СНС водити најбољим путем. Обрадовићева је препознатљива као грађански орјентисан политичар, који ће допринети да СНС остане странка која има капацитет да у себе апсорбује људе различитих политичких усмерења. Јованов је прирастао за срце Вучићу, и он у њему види будућност СНС-а, а у Вучевића такође има огромно поверење - наглашава извор Ало.
Александар Вучић пре неколико дана је у интервјуу једном листу посебно апострофирао да „Јованов има изванредну енергију, да је борац без страха и мане и да га подсећа на време кад је он био млад“.
- Има изванредну будућност пред собом. Запамтите то име - поручио је лидер Српске напредне странке. Због тога ова Вучићева и није неочекивана, али је смена генерација у СНС-у револуција каква није виђена у новијој историји српског вишестраначја. Домаће странке су се до сада, по правилу, осипале после одласка лидера са њиховог чела. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА