Najnovije

MIROSLAV PAROVIĆ: Bićemo opozicija, ali nikada opozicija državi Srbiji

Predsedik Treće Srbije i jedan od lidera koalicije Narodni savez Miroslav Parović govori i političkoj situaciju u Srbiji nakon izbora, mešanju stranih ambasada u njihove rezultate, polarizaciji Srbije i Republike Srpske kao uvoda u destabilizaciju i sukobe i ulozi onoga što naziva „novi DOS“.

Miroslav Parović (Foto: FB)

- Politička scena nam se nalazi u stanju projektovanog haosa prouzrokovanog time što je NATO preko svojih instalaža uspeo da inženjeringom izbore načini nevažnim i pomalo smešnim – objašnjava Parović. 
To sigurno kažete imajući u vidu loš rezultat koji je vaša lista napravila?
Ne. To kažem imajući u vidu da su izbori poslužili kao poligon za pravljanje „novog DOS-a“ na izmišljenoj priči o izbornoj krađi, kao i zbog toga što je Beli Preletačević postao paradigma političke scene što je tragikomično.
A rezultat koji smo mi postigli je direktno povezan sa time što je Vladanu Glišiću i meni oborena lista što se do sada nikada nije desilo, a što je urađeno po direktnom nalogu iz ambasade SAD.
Jedan ste od retkih opozicionara koji tvrdite da nije bilo izborne krađe. Na bazi čega to iznosite kao stav?
Na bazi činjenice da niti jedna stranka nije ulagala prigovore u toku izbornog dana, a i na bazi izveštaja OEBS-a koji nije izneo ozbiljne primebde. Paradoksalno, ali OEBS je kao jednu od najvećih nepravilnosti izbornog procesa naveo obaranje naše liste. Interesantno, ali niko se nije pobunio zbog te nepravde, nije bilo skupova koji su pritiskali državne organe da se ta odluka preinači.
Zašto se niko nije pobunio zbog kako vi kažete nezakonitog obaranja liste koju ste podneli Vladan Glišić i Vi?
Pre svega to ne kažem samo ja već je to u svom zvaničnom izveštaju konstatovao i OEBS. A razlog zašto nije bilo protesta zbog obaranja naše liste je taj što je naša lista sklonjena po nalogu iz ambasade SAD, iste one koja je u izbornoj noći za deset minuta okupila Radulovića, Pajtića, Tadića, Sandu Rašković-Ivić, Boška Obradovića i koja je realno prekrojila izbornu volju građana. 
Ja sam o tome da će se taj politički inženjering desiti javno govorio još od decembra 2015. i na ovim izborima sam pokušao da napravim treći politički pol i da time ne dozvolim polarizaciju političke scene po matrici „ua ili ura Vučić“.
Kažete da je pravljenje trećeg političkog pola preduslov stabilnosti zemlje. Na šta konkretno mislite?
Uzmimo primer Republike Srpske gde se politička scena sada potpuno polarizovala i imate samo dva politička pola, „za i protiv Dodika“. Sa jedne strane jasno je da je vlast u RS odgovorna za teško ekonomsko i socijalno stanje u zemlji, ali je isto tako jasno da strani faktor koji ima deo opozicije upravo koristi tu situaciju da bi napravio haos. Da u RS postoji treći politički pol koji bi jasno stavio do znanja vlsti da je kriva za loše stanje, ali i napravio otklon od „DOSolike“ opozicije, mnogo bi teže bilo da se dese mitinzi i kontra mitinzi koji su uvek visokorizični.
Identična situacija je i u Srbiji gde je već poodmakao rad na matrici podele naroda na „ua ili ura Vučić“ i gde je sve manje prstora da se čuje glas razuma.
Kakva će biti vaša pozicija u odnosu na vlast?
Pre svega, mi ćemo novoj Vladi dati onih džentlmenskih sto dana nenapadanja, a naša politika će biti kao i do sada. Bićemo opozicija, ali nikada opozicija državi Srbiji.

Očekivanja 

Šta očekujete od nove Vlade Srbije?
Pre svega očekujem da u njoj ne budu likovi poput Ivana Vejvode. Više nego ikada preko personalnih rešenja u Vladi ćemo moći da sagledamo kuda će se država kretati u narednom periodu.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA