Najnovije

SKUPŠTINSKI ODBOR: Konstatovane ostavke Vučića i LJajića!

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja prihvatio je danas ostavke na poslaničku funkciju lidera SNS Aleksandra Vučića i lidera SDPS Rasima LJajića.

Skupština Srbije (foto Jutjub)

Na drugoj sednici tog skupštinskog radnog tela prihvaćene su i ostavke LJiljane Đurović, izabrane na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", Svetlane Kozić iz DJB i Biljane Rubaković sa liste Dveri-DSS.
Odbor nije prihvatio predlog poslanika SRS Nemanje Šarovića da u dnevni red današnje sednice bude uvršten predlog odluke o smeni predsednika Odbora Aleksandra Martinovića.
Šarović je taj predlog obrazložio time da se Martinović juče, kada je rekao da je lider SRS Vojislav Šešelj bio saradnik službe bezbednosti, poslužio falsifikatom, čime je zloupotrebio funkciju, zbog čega je nedostojan da bude predsednik jednog od najvažnijih odbora.
Poslanica DJB Branka Stamenković zatražila je da Odbor što hitnije donese odluku o konačnom rasporedu sedenja poslanika u skupštinskoj sali, jer aktuelni, prema njenim rečima, ne odgovara raspodeli rezultata na izborima.
Poslanici DJB traže da sede u prva četiri reda, jer se tu, pored ostalih, može pristupiti invalidskim kolicima, a Martinović je rekao da se slaže da Odbor na nekoj od narednih sednica donese odluku o definitivnom rasporedu sedenja u sali.
Odbor je prihvatio i zahtev predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da joj se odobri ostvarivanje prava na mesečnu naknadu za zakup stana u visini od 35.000 dinara počev od 3. juna, a Martinović je podsetio da je Gojković to pravo koristila i u prethodnom sazivu.
Doneto je i rešenje o prestanku rada šefa kabineta predsednika Skupštine Srbije u prethodnom mandatu Dragana Blešića, a predsedniku Odbora je dato ovlašćenje za donošenje nespornih rešenja o ostvarivanju statusno-materijalnih prava narodnih poslanika i funkcionera koje bira ili imenuje republički parlament.
Martinović je saopštio da je zaključno sa jučerašnjim danom podneto 139 zahteva za ostvarivanje prava na stalni rad i 68 zahteva poslanika iz prošlog saziva koji se odnose na naknadu plate po prestanku funkcije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA