Najnovije

USTAŠE DVILJAJU U SRBU: Blokirali put i uzvikuju za dom spremni!

Srpsko narodno veće (SNV) i Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABH) obeležiće danas u Srbu, u Hrvatskoj, 75. godišnjicu antifašističkog ustanka, a kako se očekuje svečanost će pokušati da onemoguće pripadnici Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP) na čelu sa Draženom Keleminecem.

Ustaše divljaju u Srbu (Foto: Printskirn)

Klemetincu, inače, preti hapšenje jer mu je nedavno izrečena sudska zabrana da ne sme ući u Srb.
Policija od jutra stražari u Srbu. Oko 10 sati ujutro došao je i Milorad Pupovac.
N1 javlja da policija zaustavlja svaki automobil koji pristize u Srb i preventivno pregleda da neko ne unese bilo kakav opasan predmet.
Klemetinčevi simpatizeri i članovi AHSP blokirali su magistralni put koji povezuje Knin i Zagreb, uzvikuju Za dom spremni mole Oče naš.
AHSB je, naime, od 8. do 17. jula držao šator us samu spomen ploču u nameri da onemogući današnju proslavu na kojoj će se oko podneva okupiti poštovaoci antifašizma i pobornici razumevanja hrvatskog i srpskog naroda.
Na svečanosti će govoriti prvi predsednik nezavisne Hrvatske i poslednji predsedavajući Predsedništva nekadašnje SFRJ Stjepan Mesić, zatim predsednik Antifašističke lige Zoran Pusić i predsednik SNV-a Milorad Pupovac.
S druge strane, Keleminac poziva na protest iakoje uveren da će biti uhapšen na ulasku u Srb s obzirom na to da mu je sud u Gračacu 18. jula isrekao šestomesečnu zabranu dolaska u to mesto.
"Spreman sam na hapšenje i zatvor zbog demokratije. Jeste li ikad čuli da je u slobodnoj Hrvatskoj ikome izrečena šestomesečna zabrana dolaska u neko mesto zbog političkih stavova?! Dosta mi je više toga", rekao je Keleminac,preneli su hrvatski mediji. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA