Najnovije

AMERI BESNI: Vojna vežba zakasnila jer su ukrajinski generali pravili selfije!

KIJEV- Američki generali su protestovali zbog toga što su manevri na severozapadu Crnog mora kasnili 40 minuta, upravo koliko su kasnili ukrajinski generali da bi potom još pravili i selfije na ratnom brodu.

Američki specijalci (Foto: hwalls.com)

Ukrajinska vojska se tokom vojnih vežbi NATO-a u međunarodnim vodama na severozapadu Crnog mora nije baš pokazala kao visokoprofesionalna armija.
Ovu informaciju je objavila poslanica u ukrajinskom parlamentu i nedavno pomilovana zatvorenica iz ruskog zatvora Nadežda Savčenko na svom fejsbuk-profilu.
Savčenkova, koja je vojni pilot, napisala je da se tokom vežbe „Si briz 2016” (Morski povetarac) ukrajinski generali nisu ponašali profesionalno i da njihovom komandom nije nezadovoljna samo ona, nego i američki vojska.
Ona je napisala da je došlo do ozbiljne kolizije tokom vežbe izazvane krivicom ukrajinskog vojnog vrha, preneo je Sputnjik na nemačkom.
„Sletanje jedinica je kasnilo 40 minuta, jer su generali došli na brod sa zakašnjenjem od upravo 40 minuta, a potom su još pravili selfije”, obelodanila je Savčenkova.
Multinacionalni pomorski vojni manevri, koji se odvijaju na jugu Ukrajine, započeli su 18. jula letačkim manevrima u Nikolajevu, a od 24. do 30. jula se održavaju manevri na moru u blizini Odese. Manevri se održavaju i u blizini bugarske luke Burgas.
Vežbe „Morski povetarac” redovno se održavaju od 1997. godine, uglavnom u Crnom moru, zahvataju i teritoriju južne Ukrajine, a nekoliko puta su održane i u Mediteranu. Rusija je učestvovala samo jedanput – 1998. godine – sa tri broda svoje crnomorske flote.
Ove manevre su već nekoliko puta pratili protesti protivnika ukrajinskog približavanja NATO-u.
Ove godine na manevrima učestvuje 3.000 vojnika, uključujući 2.000 iz SAD, a ostali potiču iz drugih NATO članica i crnomorskih zemalja, Bugarske, Grčke, Rumunije i Turske. Kako je ranije saopštila ukrajinska vojska, iz Ukrajine učestvuje 1.000 vojnika. U manevrima Severnoatlantske alijanse učestvuje 25 brodova, glisera i plovila za snabdevanje. Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA