Najnovije

DODIK REKAO ONO O ČEMU SVI ĆUTE: BiH je logistička baza terorizma u Evropi i svetu!

Predsednik RS Milorad Dodik upozorio je da je BiH, pre svega muslimanska područja, "logistička baza" mogućih terorističkih napada koji se poslednjih meseci dešavaju u svetu i ne isključuje mogućnost da se u toj državi ne dogodi nešto slično.

Dodik (Ilustracija: Pravda)

- Ustajem sa tim razmišljanjima i molitvama da se to ne desi, ali kao racionalan čovek ne mogu da isključim mogućnost eventualno takvog nekog fanatizma - rekao je Dodik za RTRS.
Zato je, ukazao je, ključno pitanje održati mir u Srpskoj i trezveno razgovarati o svim temama jer i slučaj paljenja zastave Srbije govori da u BiH ima onih koji su spremni na takvu vrstu radikalizacije.  - Ključno je sprečiti. Ako se i, ne daj Bože, desi, moramo da reagujemo na pravi način, obezbeđujemo stabilnost i moramo biti daleko energičniji da pravosuđe dovedemo u funkciju da brzo reaguje, presuđuje i svaku vrstu povezanosti sa terorizmom i radikalizmom u začetku dramatično i drastično kažnjava. To je jedina prevencija koja može da deluje - naveo je Dodik.
On je naglasio da se policija RS pokazala sposobnom da može da donese bezbednost u Srpskoj.
- Mi smo na to ponosni. Verujem da je danas to jedna od najozbiljnijih bezbednosnih agencija u regionu. Verujem da policija, a time i Srpska, ima podršku stanovništva jer bez te saradnje i konekcije ne možemo da napravimo najbolju moguću odbranu - poručio je predsednik Srpske.
Dodik je napomenuo da je događaj koji se desio u Zvorniku,kada je napadnuta policijska stanica, pokazao da je Srpska imala moćnu i jaku reakciju koja je brzo stabilizovala bezbednost i umirila političku situaciju koja se počela komplikovati. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA