Najnovije

RODITELJI SRPSKE DECE OGORČENI: Majka ubijenog dečaka Tačiju vratila cveće!

Licemerni zločinac se vratio na mesto zločina! Tim rečima bi doslovno porodice dva ubijena srpska dečaka u Goraždevcu opisale to što je kosovski predsednik Hašim Tači u ponedeljak položio cveće na spomenik ovim dečacima, koji su 2003. godine ubijeni u tom mestu kada su na njih pucale nepoznate osobe dok su se kupali u Bistrici. Za taj stravičan zločin još niko nije odgovarao...

Majka ubijenog dečaka (Foto: Jutjub)

Ali tu nije kraj, nakon što je položio cveće i rekao da mu je žao što su tada ubijeni Pantelija Dakić (12) i Ivan Jovović (19), a teško ranjeni Đorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragan Srbljak (13), Tači je otišao na pivo! 
Roditelji nastradale dece, kojima je taj 13. avgust zauvek promenio život, a koji su počeli da gube nadu da će se ikada uhapsiti i privesti pravdi oni koji su im ubili decu, taj njegov gest dočekali su sa nevericom.
Spasenija Jovović, majka nastradalog dečaka Ivana Jovovića, ne skriva da je ogorčena i da joj je taj dan bio težak kao onaj kada je sahranila sina. Ona je vratila venac koji je Hašim Tači položio na spomenik njenom sinu i žrtvama iz tog sela. Uzela je venac sa spomenika i odnela ga u policijsku stanicu.
- Mi, roditelji, nismo ni znali da će otići tamo, niko nas o tome nije obavestio, saznali smo iz novina. Otišao je tamo, slikao se i vratio. Rekao je da mu je žao, a koliko je sve to iskreno izlišno je i pričati, ni trunke iskrenosti tu nema, samo nam produbljuje žive rane - rekla je ona.
U sličnom tonu govore i Gordana Dakić i njen suprug Milisav, roditelji nastradalog Pantelije.
- Došao je 15., najteži dan u našem životu. Sin nam je ubijen 13., ali smo se mi 15. rastali od njega, sahranili ga. Mi smo tog dana išli na groblje, teško nam je kao prvog dana. Došli smo kući i čuli da je Tači bio kod spomen-ploče. Ja ne znam kako ga nije sramota. Taj čovek nikada nije ni pokušao da nađe zločince koji su mi ubili sina, a sada se, kao, izvinjava i kaže da mu je žao - kroz suze kaže Gordana.
NJen suprug je sve doživeo podjednako emotivno.
- Zašto je uopšte dolazio? Ako već jeste, zašto nije došao na godišnjicu? Nije smeo, nego nam je ovako iza leđa to uradio. Najveći je licemer na svetu - kaže on.
Kada ne bismo znali ko je Hašim Tači, reči koje je izrekao u Goraždevcu možda bi i delovale pomirljivo. Znajući o kome se radi, Srbima moraju zvučati licemerno.
- Pravo na život je fundamentalno pravo za sve. Tako je trebalo da bude i za oko 400 albanske dece ispod 15 godina starosti koja su tokom rata ubijena od države Srbije. Ova deca ovde su ubijena od strane kriminalaca, a ne države - rekao je Tači.
Dodao je da se zaklinje da nikada više neće biti snage, niti kriminalne ruke koja će ubiti budućnost, igru i radost kosovske dece.
Već jednom uradio isto
Tači je i krajem jula položio venac na spomenik 14 žetelaca koji su pre 17 godina ubijeni u Starom Grackom, kod Lipljana, a porodice tih žrtava su se razbesnele i negodovale zbog njegovog postupka, jer je došao uprkost njihovom velikom protivljenju. Oni su tada za “Alo!” rekli da im je polaganjem venca samo dodao so na žive rane.
Hašim Srbe častio pivom
Nakon što je položio venac na spomenik ubijenima u Goraždevcu, Tači se zaputio u centar tog mesta i tu okupljene građane, častio pivom i sa njima “razgovarao o problemima”. Tači je bio opušten i vidno raspoložen. - Imao sam priliku da sa građanima razgovaram o ovom živopisnom naselju i čujem o njihovim životima, o nevoljama i radostima. Bezbednost, ekonomija, imovina i povratak ljudi u svoje domove - njihovi su problemi - napisao je, dodajući da su “saradnja i koegzistencija ključ za bolji život na Kosovu i u regionu”, što je i poruka njegove posete. Izvor: Alo.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA