Najnovije

ČUDO NEVIĐENO NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Tomislav Nikolić vodi opoziciju protiv Vučića?!

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić bi na predstojećim izborima mogao da bude kandidat ujedinjene opozicije Srbije ili da ga kandiduje Centar za kulturnu dekontaminaciju, jer drugačije ne ide, kaže Nebojša Krstić, bivši savetnik Borisa Tadića.

Tomislav Nikolić (Foto: Sinhua)

Politički analitičar i nekadašnji savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića kaže da je gotovo sigurno da će Tomislav Nikolić ostati bez podrške Srpske napredne stranke i premijera Aleksandra Vučića za kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima, kao i da će morati da potraži nove saveznike u borbi za drugi mandat na Andrićevom vencu.

- Ako bismo analizirali delovanje Tomislava Nikolića na mestu predsednika, došli bismo do zaključka da bi on na sledećim izborima 2017. godine bio najjači kandidat ujedinjene opozicije Srbije - kaže Krstić.

On, međutim ističe da "ne poznaje dovoljno Tomislava Nikolića" i da ne bi sa sigurnošću mogao da tvrdi da će se aktuelni šef države osmeliti da zaista izađe na crtu Aleksandru Vučiću i naprednjačkom kandidatu.

Prema njegovim rečima, Tomislav Nikolić "ne treba da brine" ako ne bude kandidat ujedinjene opozicije Srbije jer bi mogao da bude predstavnik Centra za kulturnu dekontaminaciju u izbornoj trci za predsednika Srbije.

Borka Pavićević iz Centra za kulturnu dekontaminaciju nije odgovarala na poruke i pozive kako bi prokomentarisala Krstićevu izjavu da bi Tomislav Nikolić mogao da bude njihov kandidat za predsednika Srbije. Ipak, kako se saznaje iz CZKD, ovakav predlog ih je nasmejao i oraspoložio.

U kabinetu predsednika Srbije nisu bili voljni da komentarišu izjave Nebojše Krstića, a umesto odgovora na pitanje dobijene su kritike zbog, kako kažu, orkestriranog i sveobuhvatnog medijskog napada na Tomislava Nikolića i njegovu porodicu. Kako je već pisano, predsednik Srbije na dobrom je putu da prelomi i da odluči da izađe sam na izbore za predsednika, očigledno ljut što se još niko iz Srpske napredne stranke ne izjašnjava o podršci njegovoj kandidaturi.

Kao eventualni rivali Tomislava Nikolića u predsedničkoj trci su Vojislav Šešelj, Rasim LJajić, Boris Tadić, Ivica Dačić, Zorana Mihajlović, Saša Mirković, Saša Janković i Vuk Jeremić, ukoliko ostane bez funkcije u Ujedinjenim nacijama. Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA