Najnovije

Sprečiti vlast da koristi vanredno stanje u predizborne svrhe!

Srpsko društvo je solidarno i složno u teškim trenucima  što smo i dokazali u nebrojeno puno situacija. Za vreme pandemije korona virusa opet ćemo svi kao jedan biti na usluzi svakom građaninu koji je u problemu i koji bude trebao pomoć jer to je pitanje kućnog vaspitanja, a ne političkog marketinga, glasi saopštenje Narodnog slobodarskog pokreta.

Vojska na ulicama (Foto: Jutjub)

- Međutim, solidarnost prema sugrađanima ne znači solidarnost sa režimom Aleksandra Vučića koji je svojim pogrešnim potezima značajno doprineo da se država veoma loše pripremi za ovo veliko iskušenje. Povrh svega, bez ikakvog razloga je uvedeno vanredno stanje i time su suspendovani zakoni čime se otvara prostor za neviđenu manilupaciju što je vlast već uveliko počela da radi. U čitavoj zemlji aktivisti vladajuće stranke sa sve stranačkim obeležjima vode kampanju time što pod plaštom lažne brige za starija lica u suštini vode predizbornu kampanju i dižu rejting Vučićevom režimu. Praktično, u ovom momentu imamo naoružane vojnike koji sa maskama na licu patroliraju ulicama i aktiviste vladajuće stranke koji u stranačkim uniformama obilaze starije građane i to je slika i prilika Srbije danas! istaknuto je u saopštenju.

-Tražimo da ova veoma loša praksa momentalno bude obustavljena i da se drkonski kazni svako onaj ko u uslovima vanrednog stanja bude vodio stranačku kampanju na način na koji to vrše aktivisti Srpske napredne stranke. Ujedno, uputićemo dopis svim međunarodnim institucijama u kojem ćemo tražiti da se ne dozvoli održavanje izbora odmah po završetku vanrednog stanja već da se odredi da izbora ne može biti najmanje tri do šest meseci od trenutka kada se proglasi završetak vanrednog stanja. Taj vremenski period biće neophodan kako bi se vratio koliko toliko normalan život u zemlju i kako bi se obezbedili koliko toliko regularni uslovi za bavljenje politikom, traže u saopštenju NSP, koje potpisuje predsednik Miroslav Parović.

Najpre ebola, a sada korona: hoće li kubanski stručnjaci suzbiti ovu epidemiju, piše Dojče Vele i navodi da u svetskoj krizi sa korona virusom jedna kubanski lek ima važnu ulogu.  Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA