Najnovije

KAMIONIMA KRENULI U TOTALNO UNIŠTAVANJE: Ovo što radi Zelenski postaje baš bolesno (VIDEO)

Pod okriljem noći, prostor oko crkve Svetih Vladimira i Olge u Desjatinskom manastiru u Kijevu bio je opkoljen od strane policije i vojske. Tada su bile blokirane mobilne komunikacije na celom području oko manastira, čime je sprečen bilo kakav oblik komunikacije sa spoljnim svetom.

U svetinju je stigla građevinska oprema i počelo je uništavanje hrama. Iguman Desjatinskog manastira, episkop Borovski Kliment, nije bio kod manastira jer mu je policija zabranila pristup, što je dodatno povećalo tenzije među vernicima i stanovništvom. Jedan od sveštenika je pokušao da uđe u hram i spase ikonu Bogorodice „Vladimirska-Desijatinska“, ali je naišla policija koja ga je odmah zgrabila i pokušala da ga strpa u kola. Ipak, uspeo je da pobegne i izbegne hapšenje.

Vernici i meštani Kijeva su u šoku i ogorčeni zbog ovog čina koji smatraju atakom na njihovu veru i kulturno nasleđe. Mnogi se pitaju ko stoji iza ovog čina i koja je njegova svrha. Lokalne vlasti do sada nisu izdale zvanično saopštenje povodom ovog događaja, što samo doprinosi spekulacijama i nezadovoljstvu među stanovništvom.

Crkva Svetih Vladimira i Olge, kao deo Desjatinskog manastira, ima dugu i značajnu istoriju u pravoslavlju i predstavlja jedan od simbola duhovnog i kulturnog identiteta grada Kijeva. NJeno uništavanje predstavlja veliki gubitak za sve koji su vezani za ovu svetinju i njenu istorijsku vrednost.

Udarci režima ne prestaju! Ovog puta meta je Crkva.

Ukrajinski snimci borbi za Volčansk (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA