Sastojci:
- Srednja tegla nutele (oko 250 g)
- 500 ml slatke pavlake
- 300 g kondenzovanog mleka
- Čokolada s lešnicima ili bela čokolada
Priprema:
1. U posudu za mućenje ulijte slatku pavlaku i kondenzovano mleko.
2. Mikserom dobro umutite sastojke dok ne dobijete kremastu, belu masu.
3. U masu dodajte nutelu i sve dobro izmešajte dok masa ne postane pastelno smeđa. Budite strpljivi jer će nuteli trebati nešto duže da se rastopi i poveže s ostatkom smese.
4. Čokoladu razmrvite na komadiće, ubacite ih u smesu i sve lagano izmešajte.
5. Sladoled sipajte u plastičnu posudu s poklopcem, stavite u zamrzivač na 4 do 5 sati i vaš je sladoled gotov!
Savet: Ukoliko želite da sladoled bude ekstra kremast zamrznite ga na 4 sata, potom izvadite, prelijte u blender ili posudu za miksanje, izmiksajte i vratite u zamrzivač na još 4 sata.
Izvor: zadovoljna.hr