Састојци:
- Средња тегла нутеле (око 250 г)
- 500 мл слатке павлаке
- 300 г кондензованог млека
- Чоколада с лешницима или бела чоколада
Припрема:
1. У посуду за мућење улијте слатку павлаку и кондензовано млеко.
2. Миксером добро умутите састојке док не добијете кремасту, белу масу.
3. У масу додајте нутелу и све добро измешајте док маса не постане пастелно смеђа. Будите стрпљиви јер ће нутели требати нешто дуже да се растопи и повеже с остатком смесе.
4. Чоколаду размрвите на комадиће, убаците их у смесу и све лагано измешајте.
5. Сладолед сипајте у пластичну посуду с поклопцем, ставите у замрзивач на 4 до 5 сати и ваш је сладолед готов!
Савет: Уколико желите да сладолед буде екстра кремаст замрзните га на 4 сата, потом извадите, прелијте у блендер или посуду за миксање, измиксајте и вратите у замрзивач на још 4 сата.
Извор: zadovoljna.hr