Najnovije

ASAD SE ODLUČIO NA RADIKALNI POTEZ: Čistka na samom vrhu Sirije!

Predsednik Sirije Bašar el Asad oslobodio je dužnosti premijera zemlje Imada Hamisa, saopštila je pres-služba sirijskog lidera.

Predsednik Sirije Bašar el Asad (Foto: egov.sy)

Predsednik Asad izdao je 143. ukaz u 2020. godini, kojim se predsednik Vlade Imad Muhamed Hamis oslobađa ove dužnosti - navodi se u saopštenju.

Hamis je bio na ovoj dužnosti od juna 2016. godina, dok je od 2011. do 2016. godine rukovodio Ministarstvom za enektroenergetiku Sirije.

Prema prvim informacijama, novi premijer je Husein Arnusu.

Predsednik Asad dodelio je Huseinu Arnusu da obavlja funkciju premijera, pored njegove trenutne dužnosti ministra za vodene resurse, a vlada će nastaviti svoj rad do izbora novog kabineta, prenosi novinska agencija SANA.

Predsedništvo Sirijske Arapske Republike objavilo je na svom nalogu na Fejsbuku da je "predsednik al-Asad izdao dekret kojim je Hamisa razrešio dužnosti vođenja sirijske vlade i umesto njega imenovao Arnusa".

U drugom dekretu, "predsednik Asad je objavio da je Arnusu dodeljena funkcija premijera pored njegovih dužnosti, pod uslovom da vlada nastavi svoj rad do izbora nove skupštine naroda."

7. maja, predsednik Asad je najavio odlaganje parlamentarnih izbora do 19. jula zbog širenja epidemije koronavirusa u zemlji, piše libanski Al-Masdar News.

Značajno je istaći da je Hamis od 3. jula 2016. godine obavljao funkciju premijera Sirije. Sirija je pogođena ekonomskom krizom pošto je vrednost valute opala na rekordne nivoe u poslednjih nekoliko dana.

Grčka i Turska na ivici sukoba, više o tome OVDE!

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA