Najnovije

KRUPNIM KORACIMA PREMA PALMIRI: SAA oslobađa planinske vrhove istočnog Homsa! (VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) načinila je najveći iskorak u ofanzivi koja je nedavno pokrenuta iz avio-baze T4 prema Palmiri.

Istočni Homs (Foto: Tviter)

Predvođeni 800. pukom Republikanske garde, borci SAA su izvršili juriš na redove Islamske države na planini DŽabal Tijas i naterali teroriste na povlačenje prema istočnim obroncima planine. Uz podršku ruske avijacije, kako navode vojni izvori, sirijski borci su iskoristili inicijativu i u roku od samo sat vremena očistili ceo DŽabal Tijas od terorističkog prisustva.  U isto vreme, predvođene tenkovskom jedinicom "Pustinjski sokolovi", jedinice Sirijske armije uspele su da naprave i značajan pomak na južnoj strani fronta, odbacujući teroriste sve dalje od drevnog grada Karjatajna.
Borbe se neprekidno vode na više tačaka u istočnom Homsu, a SAA preuzima inicijativu na celoj liniji razdvajanja sa teroristima Islamske države. Pogledajte kako sirijske snage love teroriste noću upotrebom termalne kamere: Na istoku Sirije, u opkoljenom Deir Ez Zoru, ruski taktički bombarderi izveli su najveću akciju do sada, a šta je ostalo od terorističkih položaja, možete da vidite OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA