Najnovije

DESERT IZ BAKINE KUHINJE: Baklava sa čokoladom

Naše bake su najbolje pravile baklave, a mi smo ih s užitkom jeli. Evo jednog takvog recepta, kojem u najmanju ruku nećete moći da odolite.

Baklava (Foto: Jutjub)

Sastojci:

1/2 kg tankih kora gotovih
300 šećera
vanilin šećer
100 g mlečne čokolade
limun ili pomorandža
150-200 g oraha
50 g mlevenog keksa
50-100 g suvog grožđa
ulje

Priprema:

Jednu šaku oraha iseckati na krupnije komade i staviti u posebnu činijicu, a preostale samleti. Čokoladu izrendati. Umešati rendanu čokoladu, mlevene i seckane orahe, keks i suvo grožđe.
Rasprostreti prvu koru, pa je malo pouljiti, preko nje staviti drugu koru pa i nju pouljiti, a pri dnu na širinu kore staviti nekoliko kašika nadeva od oraha. Saviti krajeve i lepo saviti u rolnicu.
Zatim baklave ređati u prethodno podmazani pleh. Tako uraditi sa svim ostalim koricama dok se ne utroši sav materijal. 
Rolnice iseći na željenu dužinu oštrim nožem a zatim ih malo premazati uljem. Pre nego stavite da se baklava peče, na rignli skuvati sirup na sledeći način:
U 200 mililitara vode sipati 300 grama šećera, vanilin šećer i kolutove jedne pomorandže (koja je dobro oprana). Kada smesa provri, ostaviti je na vrati još 3-4 minuta, pa isključiti ringlu. 
Staviti rolnice da se peku na 200 stepeni oko 20-30 minuta, da lepo porumene, pa ih odmah preliti vrućim sirupom. Ostaviti da se dobro prohlade pa se sladiti...
Izvor: mladostimoja.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA