Najnovije

ČEDA NEĆE VUKA: Jeremić ne može dobiti podršku, ni pod kakvim uslovima!

Vuk Jeremić ni pod kakvim uslovima ne može dobiti podršku Liberalno demokratske partije za svoju kandidaturu za predsednika Republike i on je suprotnost od svega onoga za šta se LDP zalaže godinama, izjavio je danas predsednik te partije Čedomir Jovanović.

Čedomir Jovanović (Foto: Medija centar)

- To nije pitanje našeg hira ili pitanje odnosa Vuka Jeremića i mene. Nemam nikakav lični problem sa njim, niti sam ga imao u prošlosti. Naše razlike su političke i ne verujem da postoji osoba u Srbiji koja ne zna da je Vuk Jeremić suprotnost od svega onoga za šta se LDP zalaže godinama - rekao je Jovanović za portal Sandžaklajv.

Vuk Jeremić (Foto: Medija centar Beograd)

Kako je istakao, Jeremić povratkom u srpsku politiku ne unosi nikakvu promenu i "svi oni koji se sakrivaju iza njegovih leđa" misle da će tako popraviti i svoj lični rejting. 
- On ne govori jasno o spoljnoj politici, sklon je konfliktnom odnosu sa svakim sa kim se ne slaže, kao i unošenju političkih sukoba tamo gde im nije mesto. Nismo imali razumevanja za njegovu političku pojavu ni kada je bio Koštuničin ministar, a posebno ne danas kada se navodno pojavio slučajno i torpedovao ideju o zajedničkom kandidatu opozicije, opet iz svoje sebične namere da politiku gleda kao avanturu - kaže Jovanović.
Predsednik LDP ne vidi "nijedan racionalan razlog" za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i kaže da bi to bili četvrti takvi izbori za poslednjih pet godina i da bi dodatno obesmislili sve demokratske procese i dalje udaljavali ljude od politike. 
- Ne znam da li će se vladajuća koalicija odlučiti za njih, i to će verovatno biti povezano sa tim ko će biti njihov kandidat na predsedničkim izborima i da li će uopšte postojati zajednički kandidat svih stranaka na vlasti. LDP je spreman za te izbore - kaže Jovanović.
Ističe da, ukoliko oni budu raspisani, LDP će ih videti kao priliku za konsolidovanje opozicije i "stavljanje tačke na neodgovoran nastup na izborima i uopšte na takvo ponašanje koje je karakteristično za jedan deo opozicije od 2012. godine". 
Potencijalna saradnja LDP-a sa određenim političkim strankama nije uslovljena bilo kakvom željom te stranke, kaže njen predsednik, da u tome vidi pravljenje savezništava za jednokratnu upotrebu. 
- Nekoliko poslednjih izbornih ciklusa stojim iza iste ideje, a to je da izborna partnerstva ne mogu biti zaobilazni put do ulaska u Skupštinu, a posle toga da se raskidaju kako kome odgovara zbog trenutne političke situacije - naglasio je Jovanović i dodao da će LDP, u zavisnosti od vrste izbora, doneti odluku o načinu izlaska na njih.
- Ali ono što je već sada jasno je da sva ta partnerstva moraju imati svoje prolazne tačke u kojima će se meriti njihova efikasnost i korisnost i da samo takva programska partnerstva i zanimaju LDP - rekao je Jovanović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA