Najnovije

RUSKI RADARI UHVATILI FRANCUSKI ''NEVIDLJIVI'' BROD: Stelt tehnologija je zastarela (FOTO/VIDEO)

Francuska fregata La Fayette nije mogla da se sakrije od ruskih radara raspoređenih na poluostrvu Krim, rekli su pripadnici ruskih vojnih struktura, prenose RIA Novosti.

La Fayette (Foto: Jutjub)

U ponedeljak fregata La Fayette je uplovila u Crno more. Ona je izgrađena po stelt tehnologiji i naoružana je protivbrodskim raketama. Kako kažu u ruskoj armiji, ruski radarski sistemi mogu da primete takve brodove na razdaljini od više stotina kilometara. ''Izreklamirana stelt tehnologija se sudarila sa ruskom radio-elektronskom industrijom. Fregata La Fayette je zasijala na monitorima ruskih radarskih sistema još kada je prolazila kroz Bosfor'', rekao je izvor iz ruskog ministarstva odbrane, prenose RIA Novosti. Takođe je dodato da radari dalje prate francusku fregatu i da će ruska mornarica poslati jedan brod da je prati.
Bosphorus: La Fayette class @MarineNationale frigate Guépratte F714 equipped with @thalesgroup DRBV-15C Sea Tiger air/surface search radar pic.twitter.com/dJ03pfjSKY — Yörük Işık (@YorukIsik) 19 noяbrя 2017 g.
Pretpostavlja se da je fregata La Fayette krenula ka istočnom delu Crnog mora, verovatno do Gruzije. Ova fregata je namenjena za delovanje u kriznim situacijama, naoružana je protivbrodskim raketama i na sebi nosi helikopter Panter. Klasa La Fayette se sastoji od pet brodova, a prvi od njih je porinut u vodu 1992. godine. Da vidite kako se zateže situacija na Bliskom Istoku, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

La Fayette uplovljava u Odesu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA