Najnovije

SVI ĆUTE: Valjevo protraćilo pare iz Japana, Vulin svaki put crveni kad...

"Jedno društvo je humano koliko vodi računa o deci i starima", kaže profesorka u penziji iz Valjeva Slavica Stepanović dok rezignirano posmatra zgradu valjevskog Gerantološkog centra, čija je gradnja počela pre više od jedne decenije i u koju je investirano 2,5 miliona evra donacije Vlade Japana.

Aleksandar Vulin (Foto: Jutjub)

Donacija nije pomogla. Objekat je danas devastiran.
- Ova donacija japanske vlade je za svako poštovanje. Pošto je objekat veliki smatram da deo treba komercijalizovati. Uraditi klub za dnevni boravak trećeg doba, možda nekakav hostel, radnje sa uslužnim delatnostima i slično. Tako nešto slično sam videla u domovima za stare u Vojvodini - savetuje Slavica Stepanović.
Centar je površine pet i po hiljada kvadratnih metara i namenjen je za 180 korisnika. Zgrada je građena u dve faze, ukrovljena i delom ustakljena. Ali dalje od toga se nije otišlo. Objekat je sada ostavljen na milost i nemilost vandalima i lopovima.
Samo letimičan pogled izbliza na zgradu Gerontološkog centra u Užičkoj ulici u Valjevu dovoljan je da se posmatrač uveri u razmere razbojništva nad objektom u koji je Japan uložio milione evra. Puno je građana koji sa tugom govore o propaloj investiciji, dok nadležni ćute. U gradskoj upravi u Valjevu uporno ćute.
Svojevremeno je bivši ministar za rad, boračka i socijalna pitanja, koji je u međuvremenu sa te pozicije premešen na mesto ministra odbrane, Aleksandar Vulin, bio u poseti Valjevu, gde je izjavio da svaki put pocrveni kada ga predstavnici japanske Ambasade u Beogradu pitaju za sudbinu njihove višemilionske donacije u Valjevu.
Da li crveni i Zoran Đorđević, aktuelni ministar rada, a Vulinov prethodnik na funkciji vojnog ministra, za sada ne znamo.
Pročitajte OVDE zašto se Vučić plaši makedonskog scenarija?
Izvor: Slobodna Evropa

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu jedini u Srbiji već 25 godina omogućava učenje japanskog jezika van studijskog programa. Od danas učenje jezika te daleke prijateljske zemlje biće bliže zahvaljujući donaciji japanske vlade vrednoj 34.000 evra.

Bonus video

Japanska vlada donirala je 29.000 evra specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Termal" u banji Vrdnik kako bi se unapredile zdravstvene usluge. Uključujući tu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći preko projekata za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji od 1999. godine je oko osam miliona evra.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA