Najnovije

FRONTOVI GORE: Saudijci nadiru na zapadu i severu, Huti se ne predaju bez borbe, snimci sa prvih linija (VIDEO/MAPA)

Snage lojalne predsedniku Hadiju, uz podršku saudijskih okupatora, uspele su da probiju linije Huta na granici devernih pokrajina Sada i Al Jauf. Saudijci su objavili da su uništili magacin municije Huta i ubili 15 boraca.

Ilustracija (Foto: Pravda)

Saudijci su saopštili da su u ovom proboju uspeli da zarobe glavnom komandatna raketnih jedinica Huta, koji je odgovora za ispaljivanje balističkih projektila na Saudijsku arabiju, ali nije saopšten njegov identitet.

Sa druge strane Huti navode da su osvojili Tabat al Kazan oblast i još nekolika pozicija u Mavza distriktu u provinciji Taiz. Oni tvrde da su u borbama uništili dva vozila sudijaca i zarobili jedan raketni lanser. Na front ka luci Hudeida u zapadnom Jemenu, članovi saudijske koalicije nastavljaju da šalju  pojačanja. Na front su stigle i jedinice Ujedinjenih arapskih emirata a cilj ofanzive je zauzimanje poslednje luke koja je u rukama Huta. Nakon zauzimmanja grada Koha napredovanje ja zaustavljeno. Huti su pružili žestok otpor i uništili 5 oklopnih i 12 drugih vozila snaga lojalnih predsedniku Hadiju.  Očekuje se da se borbe inteziviraju narednih dana, cilj Saudijaca i njihovih saveznika je da zauzmu luku Hudeida a na severu da Hute potisnu u njihovo uporište, provinciju Sada. O katastrofalnoj situaciji u kojoj se nalaze civili u Jemenu čitajte OVDE. Na koji front su upućeni sirijski Tigrovi saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bežanija Huta pred nadirućim Saudijcima.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA