Najnovije

BITKA ZA AL BAB: Udari sa svih strana, džihadisti trpe stravične gubitke! (FOTO/MAPA)

Bitka za Al Bab ulazi u završnu fazu, a sve strane pokušavaju da izbore što bolji položaj pred nastupajući udar Sirijske armije na grad.

Al Bab (Ilustracja: Pravda)

U nastojanju da pre nego što u to područje stigne Sirijska armija zauzmu što više teritorije, Turska vojska i paravojne formacije takozvane "Slobodne sirijske armije" pokrenule su ofanzivu na položale Islamske države u istočnim oblastima oko Al Baba. Kao rezultat žestokih borbi, obe strane pretrpele su teške gubitke u ljudstvu i vojnoj opremi. Turci su ipak uspeli da probiju odbranu Islamske države i gurnuli SSA u juriš u kom su proturski "pobunjenici" uspeli da stignu do gradića Bzaa i, nastavivši prodor prema jugu približe se tako još više položajima Sirijske armije koja nadire sa suprotne strane. Turske snage su u ovoj operaciji imale snažnu podršku svoje avijacije, a tokom dana su zabeleženi i udari ruskih i američkih aviona po položajima Islamske države u okolini Al Baba.
Islamska država pokušava da uspori napredovanje i turskih i sirijskih snaga korišćenjem sve većeg broja bombaša samoubica, ali ne uspeva da zadrži ni jednu ni drugu stranu od napredovanja. Ovako danas izgleda mapa kontrole u okolini Al Baba:

Pogledajte foto izveštaj iz turske ofanzive:
3

4

5

9

14

18

19

20

24

Izvor: Pravda Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA