Najnovije

ORLOVI LETE KA RUSIJI: Gaćinovićev golgeterski debi doveo Srbiju na čelo tabele! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Gruziju u gostima sa 3:1 u meču petog kola kvalifikacija za Svetski šampionat u Rusiji.

Orlovi lete ka Rusiji (Foto: FSS)

Orlovi nisu blistali, brzo će svi zaboraviti partiju pulena Slavoljuba Muslina, ali najvažnije je da su došli do važna tri boda. Meč je obeležio veliki kiks Aleksandra Kolarova na startu meča, zatim nestvarna sebičnost Kazaišvilija u 35. minutu kada je domaćin mogao do 2:0, još jedna fenomenalna partija Dušana Tadića (dve asistencije i pogodak), bomba Aleksandra Mitrovića za 2:1, nekoliko maestralnih odbrana Vladimira Stojkovića i gol Mijata Gaćinovića na debiju za seniorski nacionalni tim. U šestom minutu veliki šok za naš tim, nestvaran kiks iskusnog Kolarova pri dodavanju lopte golmanu Stojkoviću, sve je to osetio i ispratio napadač Gruzije Katčarava, koji je iz prve sa ivice šesnaesterca kaznio Orlove i doveo svoj tim u vođstvo.
1-0 Nika Katcharava Goal 24.03.2017 HDby dailyfootballkick Osam minuta kasnije posle jednog dodavanja Rukavine naši reprezentativci su tražili penal, smatrali su da je Navalovski igrao rukom u kaznenom prostoru, ali sudija Cvajer je pokazao na korner. Vladimir Stojković je bio na visini zadatka u 19. minutu. Bio je to odličan šut Kazaiašvili iskosa sa nekih 15-ak metara, ali golman Orlova je odlično intervenisao. U 23. minutu Srbija je prvi put ozbiljno zapretila. Posle karambola u šesnaestercu domaćih snažno je sa desetak metara šutirao Rukavina, ali na nesreću ona je pogodila jednog defanzivca Gruzije u glavu i otišla je preko gola. Posle 180 sekundi Katčarava je ponovo zapretio Orlovima, korpulentni napadač je dobro zagradio loptu ispred Ivanovića, okrenuo se i šutirao sa deset metara, ali Luka Milivojević se dobro postavio i prosledio je loptu u korner. U 30. minutu Kostić je oprobao šut, ali nije uspeo da pogodi okvir gola. Nekoliko minuta posle te šanse ponovo su zapretili naši reprezentativci posle centaršuta Rukavine, ali golman Gruzije Loria je otklonio opasnost. U 34. minutu nova šansa za Orlove. Milivojević je uposlio Tadića, koji je bio u ofsajdu, ali sudije to nisu videle, ovaj je pokušao da lob udarcem prevari golmana Gruzije, ali ni on nije bio precizan. Šta su Grizijci promašili u 35. minutu to je teško opisati. Kazaišvili je bio sam ispred Stojkovića, imao je odličan ugao za udarac, ali i još bolji za dodavanje Ananidzeu. Odabrao je prvo, ali je traljavo šutirao, lopta je otišla pored gola, velika prilika za dupliranje prednosti je propuštena, a Ananidze nije mogao da veruje da mu saigrač nije dodao loptu kako bi je prosledio u nebranjenu mrežu. Kao što to obično biva u sportu, usledila je kazna i to u 45. minutu. Pred sam kraj prvog dela igre Tadić je sjajno uposlio Kostića koji je oboren od strane Kakabadadzea i dosuđen je penal. Odgovornost je preuzeo Tadić, odlično je šutirao i posle 45. minuta u Tbilisiju rezultat je bio 1:1.
1-1 Dusan Tadic Penalty Goal 24.03.2017 HDby dailyfootballkick
Orlovi su na startu drugog dela igre krenuli u napad, ali svi pokušaji su u završavali pored ili preko gola. U 57. minutu Kolarov je ponovo pogrešio, ali srećom po naš tim Kačarava nije uspeo da se najbolje snađe i lopta je otišla u gol aut. Vladimir Stojković je spasao srpski tim u tri navrata za manje od 60 sekundi, prvo u 60. minutu posle šuta Ananidzea, zatim je „tukao“ Kankava, a onda i Katčarava. Naš golman je sve to zaustavio. Nekoliko minuta posle toga je usledila kazna. U 64. minutu Tadić je dodao do Mitrovića koji se fenomenalno snašao, iz okreta je šutirao sa 16 metara, golman Gruzije nije imao šanse i Srbija je povela sa 2:1.
1-2 Aleksandar Mitrovic Goal 24.03.2017 HDby dailyfootballkick Posle gola usledio je novi koji je poništen zbog navodnog igranja rukom Rukavine. U 71. minutu selektor Srbije, Slavoljub Muslin, izvadio je napadača Aleksandra Mitrovića i u igru uveo Nemanju Gudelja, defanzivnog vezistu. Deset minuta kasnije umesto Kostića u igru je ušao mladi Mijat Gaćinović, kome je ovo bio debi u dresu seniorskoj reprezentaciji. U 86. minutu mlađani Trebinjac je posle dodavanja Tadića postigao gol za 3:1 i na najlepši način obeležio prvu utakmicu za Srbiju.
1-3 Mijat Gacinovic Goal 24.03.2017 HDby dailyfootballkick Tabela D grupe: 1. Srbija 11 (+1) 
2. Irska 10
3. Vels 6
4. Austrija 4
5. Gruzija 2 (+1)
6. Moldavija 1 Izvor: Sportski žurnal

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA