Najnovije

BELGOROD JE MINIRAN TVRDE UKRAJINCI NA MREŽAMA: Hitno se oglasio gradonačelnik grada

U Belgorodu je pojačana bezbednosna kontrola na svim ulicama i javnim površinama, dok službenici reda dežuraju danonoćno, kaže Valentin Demidov.

Izveštaji o navodnom miniranju ulica Belgoroda "laticama" (protivpešadijskim minama) su lažni, saopštio je gradonačelnik grada Valentin Demidov.

Ova informacije se pojavila na društvenim mrežama i uglavnom je šire ukrajinske struje. 

Naime, prethodno je na internetu je objavljen navodni dekret belgorodskog gubernatora, u kojem se navodi da kontrolni punktovi moraju biti postavljeni na glavnim autoputevima u regionu kako bi se sprečila infiltracija neprijateljskih diverzantskih grupa. 

"Na društvenim mrežama se šire informacije o miniranju ulica grada Belgoroda 'laticama'. To je laž",  napisao je Demidov na Telegramu.

On je naglasio da je u Belgorodu pojačana bezbednosna kontrola na svim ulicama i javnim površinama, kao i da službenici reda dežuraju danonoćno.

"Dežurna služba nije primila nikakve prijave o pronalasku sumnjivih predmeta", naveo je Demidov, i pozvao ljude da veruju samo zvaničnim izvorima jer je "lažne informacije šire kako bi se stvorila panika".

PUTIN KAKVOG NISTE VIDELI: "U meni sve vri", rekao direktno vojnicima

Podsetimo, ukrajinske snage su juče gađale Belgorod raketama "oljha" i iz višecevnih bacača raketa češke proizvodnje. Korišćena je zabranjena kasetna municija. U napadu je poginulo 14 osoba, a 108 je ranjeno.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je da je Rusija tražila sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog ukrajinskog terorističkog napada na Belgorod.

KIJEV NE PAMTI OVAKVE EKSPLOZIJE - Serija snažnih detonacija odjekuje glavnim gradom Ukrajine

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA