Najnovije

PROBIJEN FRONT KA DEIR EZ ZORU: Bujica Sirijske arapske armije ide ka poslednjoj prepreci na putu (MAPA/VIDEO)

Sirijska arapska armija nastavlja svoj prodor ka Deir Ez Zoru. Krećući se autoputem Palmira- Deir Ez Zor, vojnici SAA su zaposeli stratešku Arak trougao i u potpunosti oslobodili Mustadirah planine severno od Araka. Borci Islamske države su potisnuti ka gradu Suknah.

Ilustraija (Foto: Jutjub)

Predvođeni 5. korpusom 11. tenkovske divizije, vojnici SAA juče su očistili prostor oko Araka a jutros  su ušli u grad uprkos žestokom otporu Islamske države. Teroristi su potisnuti a SAA već čisti mine na putu i u samom gradu.

Teroristi su se sada sklonili u grad Suknah, koji je poslednja prepreka na putu SAA ka Deir Ez Zoru. Odmah nakon zauzimanja Araka, SAA je ka Palmiri poslala dodatna pojačanja kako bi se napad ka Deir Ez Zoru nastavio. Očekuje se da će borba za Suknah biti posebno krvava jer Islamska država ima podršku lokalnih pustinjskih plemena koji će po svaku cenu braniti svoju teritoriju. Suknah je inače bio prvi grad koji je u proleće 2015. osvojen u ofanzivi Islamske države koja je dovela i do pada Palmire. O novoj eskalaciji u Alepu saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe Kurda sa ID u Raki.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA