Najnovije

BRITANCI PRESTRAŠENI: "Ne dao nam bog da naš brod naleti na Kineze ili Ruse, uništili bi nas"

Britanski borbeni brodovi, uključujući i najnoviji nosač aviona „Kraljica Elizabeta“, predstavljaju laku metu za savremeno rusko i kinesko naoružanje, piše list „Telegraf“ pozivajući se na istraživanje analitičkog centra „Rojal junajted servisiz institjut“.

Britanski borbeni brodovi i nosač aviona „Kraljica Elizabeta“ (Foto: Jutjub)

Kako se navodi, Rusija i Kina imaju naoružanje visoke preciznosti, što predstavlja izuzetno veliku pretnju za britansku mornaricu, ali i za veliku avijaciju i kopnenu tehniku.
Pored toga, zapadne zemlje ne mogu u potpunosti da računaju na satelitsku vezu, s obzirom da i Rusija i Kina mogu da je onesposobe, što ujedno onemogućava zapadne zemlje da koriste i sistem pozicioniranja.
U izveštaju se takođe navodi i da je finansiranje britanske odbrane od 2003. godine smanjeno za 27 odsto, dok su budžeti za razvoj novog smanjeni duplo.
Inače, nosač aviona „Kraljica Elizabeta“ jeste najveći brod u istoriji britanske mornarice. NJegova proizvodnja koštala je zemlju tri milijarde funti.
Ministar odbrane Velike Britanije Majkl Felon izjavio je tada da će ovaj brod izazvati zavist u Rusiji, dok su iz Moskve odgovorili da „Kraljica Elizabeta“ predstavlja „zgodnu metu“ za ruske oružane snage.
Admiral Kuznjecov, ponos ruske mornarice:
Vojni analitičari zaledili ruske generale, Porošenko je doneo zakon koji znači rat, Rusija mora napasti prva. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: The Telegraph

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Top 10 nosača aviona u svetu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA