Najnovije

POPAKOVALI IH U AVIONE I IZBACILI: Evo gde su završili američki džihadisti s juga Sirije! (MAPA)

Američka komanda ne miri se tako lako sa porazom na jugu Sirije, što ih je navelo da pripreme novo iznenađenje za Damask.

Matis rukovodi američkim operacijama u Siriji (Ilustracija: Pravda)

Američka koalicija izbacila je iz aviona na severoistoku Sirije više od 100 pripadnika takozvane "Slobodne sirijske armije" (SSA), a koji pripadaju odredima koje je opremila, obučila i organizovala američka vojska za učešće u neuspelim operacijama Koalicije na jugu zemlje. Američka koalicija ranije je i zvanično priznala poraz na jugu Sirije, a kako su to uradili, pročitajte OVDE. Kako prenose "pobunjenički" mediji, džihadisti su padobranima sleteli u blizini mesta Al Šadadi, koje se nalazi na granici sa Irakom na krajnjem istoku zemlje, a koje kontrolišu kurdske snage. Prema ovim izveštajima, ciljevi američko-džihadističke koalicije su ostali nepromenjeni: trka za Deir Ez Zor i zauzimanje što većeg dela sirijsko-oračke granice. Prema ranijim izveštajima lokalnih aktivista, prebacivanje džihadista i njihove opreme helikopterima u Al Šadadi traje već desetak dana, a nagomilavanje pro-američkih "pobunjenika" s juga Sirije izaziva i negodovanje kurdskog stanovništva, ali i organizacija koje, zvanično, kontrolišu ovaj deo Sirije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Žestoke borbe između američkih džihadista i Sirijske armije vodile su se u dubinama Sirijske pustinje do pre par nedelja
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA