Najnovije

RUSKI VOJNI EKSPERT: Saudijska Arabija ne može da porazi Jemen, to su najbolji borci Bliskog Istoka (VIDEO)

Ruski vojni ekspert Ivan Konovalov kaže da su vojnici Jemena najbolji borci na Bliskom Istoku i da snage Saudijske Arabije ne mogu da ih pobede.

Huti (Foto: Jutjub)

Konovalov je rekao da vojska Jemena ima dugu tradiciju upotrebe balističkih projektila i da im to daje snagu da uzvrate udare snagama Kraljevine Saudijske Arabije. NJihovo iskustvo i stručnost doveli su do unapređenja raketnih kapaiteta zemlje uprkos mukotrpnom ratu, objasno je on. Konovalov je rekao da su trupe tzv. saudijske koalicije u jemenskom "ćorsokaku".

- Saudijska Arabija uviđa da nikad neće poraziti Hute. Oni su nabolji borci na Bliskom Istoku. Jemen je preneo rat i na saudijsku teritoriju. NJihova snaga nije samo u balističkim raketama, oni su uspeli da pokrenu gerilsko ratovanje u jemenskim provincijama DŽizan, Nardžan i Asir koje je Saudijska Arabija anektirala 1934. godine. Stanovništvo ovih provincija čine Jemenci - objasnio je ruski ekspert. Drugi ruski analitičar, Sergej Seriprov, kaže da upotreba balističkih raketa nije ključna u nemogućnosti Saudijske Arabije da pokori Jemen, već da je važan faktor i karakter naroda Jemena koji je "ponosan, pravedan i neustrašiv". Podrška Saudijaca nelegitimnim vlastima u Jemenu mogu dovesti da se vatra koja je zapaljena u ovoj zemlji prenese i na Saudijsku Arabiju.  - Rat u Jemenu ugrožava Saudijsku Arabiju više nego ikad. Nakon pada cena nafte i povećanja troškova saudijske kampanje, Jemen postaje ozbiljna strateška vojna sila u regionu. Ako se nastavi ovakvo stanje na frontovima možemo očekivati nastavak tzv. arapskog proleća, ali ovog puta u zemljama Golfskog zaliva - rekao je Seriprov. O rasulu među ukrajinskim trupama u Donbasu saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA