Najnovije

NAJOPASNIJE IRAČKE JEDINICE UPOZORAVAJU KURDE: Pokušate li da otcepite...

Šef jedne od značajnijih frakcija unutar iračkih dobrovoljačkih "Jedinica narodne mobilizacije" (JNM) upozorio je vođu Iračkog Kurdistana da ne pokušavaju jednostrano otcepljenje severnog iračkog regiona.

Jedinice narodne mobilizacije (Foto: Flickr)

- Spremni smo da se surotstavimo Masudu Brzaniju ukoliko pokuša da sprovede referendum i na teritorijama koje zovemo "spornim", a ne "zonama sukoba", rekao je jedan od čelnika JNM-a Adan Fihan i dodao da ovo pitanje nema nikakve veze sa stanovištem vlade u Bagdadu, već sa stavom i voljom naroda i suverenitetom države.
- Upozoravamo gospodina Masuda Barzanija da se ne usuđuje da iscrtava granice krvlju svog naroda, naglasio je Fihan. Kurdi su ranije ove godine najavili referendum na severu Iraka na kom će se 25. septembra izjasniti da li žele da ostanu u federaciji sa Irakom ili da se otcepe od njega. Revolt iračkog naroda izazvan najavom referenduma, naglo je narastao kada su Kurdi objavili da će on biti održan i u gradu Kirkuku. Ulje na vatru dolilo je i potpuno odsustvo reakcije vlasti u Bagdadu. Pripadnici Jedinica nacionalne mobilizacije, koja dejstvuje pod kontrolom iračke vlade naročito se ističu u oslobađanju i očuvanju granice prema Siriji, kako su prošli teroristi u jednom od brojnih juriša strateški važno područje Tal Afar, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA