Најновије

НАЈОПАСНИЈЕ ИРАЧКЕ ЈЕДИНИЦЕ УПОЗОРАВАЈУ КУРДЕ: Покушате ли да отцепите...

Шеф једне од значајнијих фракција унутар ирачких добровољачких "Јединица народне мобилизације" (ЈНМ) упозорио је вођу Ирачког Курдистана да не покушавају једнострано отцепљење северног ирачког региона.

Јединице народне мобилизације (Фото: Flickr)

- Спремни смо да се суротставимо Масуду Брзанију уколико покуша да спроведе референдум и на територијама које зовемо "спорним", а не "зонама сукоба", рекао је један од челника ЈНМ-а Адан Фихан и додао да ово питање нема никакве везе са становиштем владе у Багдаду, већ са ставом и вољом народа и суверенитетом државе.
- Упозоравамо господина Масуда Барзанија да се не усуђује да исцртава границе крвљу свог народа, нагласио је Фихан. Курди су раније ове године најавили референдум на северу Ирака на ком ће се 25. септембра изјаснити да ли желе да остану у федерацији са Ираком или да се отцепе од њега. Револт ирачког народа изазван најавом референдума, нагло је нарастао када су Курди објавили да ће он бити одржан и у граду Киркуку. Уље на ватру долило је и потпуно одсуство реакције власти у Багдаду. Припадници Јединица националне мобилизације, која дејствује под контролом ирачке владе нарочито се истичу у ослобађању и очувању границе према Сирији, како су прошли терористи у једном од бројних јуриша стратешки важно подручје Тал Афар, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА