Najnovije

DODIK: O referendumu kasnije, da ne dođe do podela u RS

Stranka nezavisnih socijaldemokrata ostavila je pitanje referenduma o statusu Republike Srpske za kasnije, da se po tom pitanju u RS ne bi napravile podele u društvu, izjavio je danas predsednik te partije i predsednik RS Milorad Dodik nakon dvodnevnog savetovanja predstavnika SNSD-a u Bijeljini.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Milorad Dodik je pojasnio da će ideja o mogućem održavanju referenduma o statusu RS u 2018. godini biti razmatrana kasnije, ukoliko se ne stvore neki ekstremni uslovi za njegovo održavanje, prenosi Fena.
"Kao odgovorna politička partija, ceneći međunarodne okolnosti i neobezbeđen konsenzus u okviru RS, jer je nemoguće obezbediti konsenzus po bilo kom pitanju sa strankama Saveza za promene, SNSD smatra da to pitanje treba kasnije razmatrati", naveo je Dodik.
Rekao je da će SNSD i u idućoj godini, ukoliko se ne stvore neki ekstremni uslovi za održavanje takvog referenduma, pokušati da izgradi konsenzus u RS po tom pitanju.
Dodik je rekao da je stranka imala obavezu da se na savetovanju osvrne i na odluku Sabora SNSD-a, koji je govorio o tome da se krajem ove godine mora razmisliti ili proceniti uslove za moguće održavanje referenduma o statusu Republike Srpske u 2018. godini.
"Nemoguće je izgraditi konzenzus sa SDS-om koji to ne želi, ne želi samostalnost Republike Srpske, PDP ne želi samostalnost Republike Srpske, (bivši predsednik RS Dragan) Čavić ne želi samostalnost RS, ali su itekako spremni da rade protiv bilo kakve samostalnosti tako što bi napadali ideju koja dolazi s druge strane", tvrdi Dodik.
Ponovio je da je programski cilj SNSD-a da se BiH vrati na izvorni Dejtonski sporazum i da "BiH kao izvorno dejtonska može da opstane".
Pročitajte OVDE šta je Tajip Erdogan obećao a tiče se Sarajeva i Beograda?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da na sledećim opštim izborima očekuje osvajanje 50 odsto vlasti u Republici Srpskoj i više od toga na nivou BiH, te poručio da sadašnje politike iz Srpske na nivou BiH moraju da budu ne pobeđene već devastirane.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA