Najnovije

OVOME NEMA KRAJA: Amerikanci naterali Kurde ofanzivu, SAA krenula u trku za Albukamal (MAPA/VIDEO)

Proameričke tzv. Sirijske demokratske snage koje čine Kurdi stigle su do industrijske zone na severoistoku Deir Ez Zora.

Kurdi pred Deir Ez Zorom (Foto: Jutjub)

Kurdi se nalaze na 15 kilometara od grada koji je SAA tek deblokirala i napreduju istočnom obalom Eufrata. Ranije je objavljeno da SAD žele da Kurdi zauzmu čitavu istočnu obalu Eufrata kako bi sprečili dalje napredovanje Sirijske arapske armije. Kurdi su za dva dana borbi zauzeli oko 250 kvadratnih kolometara teritorije ove provincije od Islamske države.

Pojedini mediji na Bliskom istoku procenjuju da će uslediti trka Kurda i Sirijske arapske armije ga gradu Albukamal koji se nalazi na granici sa Irakom uz Eufrat. Kurdi napreduju provincijom Deir Ez Zor iako teritorije koje zauzimaju nisu naseljene Kurdima, za to vreme SAA sprema desant na istočnu obalu Eufrata kako bi im presekla put i sprečila dalje napredovanje. Kurdi i dalje vode borbe u Raki kojima se ne nazire kraj i njihova operacija je rizično jer nemaju dovoljno ljudi ali pretpostavlja se da su u ofanzivu na Deir Ez Zor krenuli pod pritiskom SAD. Ipak, za njihov uspeh zaslužna je činjenica da su snage ID zauzete borbama sa SAA u samom gradu Deir Ez Zor. Kako su Sirijci napali izraelske avione pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

SAA čisti jug Deir Ez Zora.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA