Najnovije

"PROLEĆE MIRA": Nova mapa borbi na severoistoku Sirije nakon napredovanja turskih snaga! (MAPA)

Bitka za severoistočnu Siriju nedavno se intenzivirala, pošto i militanti koje podržava Turska iz takozvane „Sirijske nacionalne armije“ (SNA) ali i Sirijska arapska armija (SAA) i dalje šalju trupe na ovaj front.

Militanti (Foto: Jutjub)

U utorak su militanti podržani od strane Turske uspeli da postignu novi napredak na severoistoku Sirije, kada su njihove trupe uspele da zauzmu vrhove brda zapadno od Tal Tamra.

Ovaj napredak militanata koje podržavaju Turci na severoistoku Sirije usledio je samo nekoliko sati nakon što su Sirijska arapska armija i Sirijske demokratske snage (SDF) odbili prvi napad.

Militanti koje podržavaju Turci pokušavaju da zauzmu ključni grad Tal Tamr, koji je jedno od ključnih područja smešteno jugoistočno od Ras Al-Aina.

Foto: Amn

Ras Al-Ain je pogranični grad u severozapadnoj Al-Hasaki, koji su zauzeti od strane turskih militanata tokom prve dve nedelje njihove operacije na severoistoku Sirije, koja je nazvana "proleće mira".

Od tada, militanti koje podržavaju Turci više puta su pokušali da prošire svoje prisustvo na severoistoku Sirije; međutim, suočili su se s velikim otporom trupa sirijskih i kurdskih trupa u oblasti Tal Tamr.

Pogledajte OVDE  Damask posle granatiranja.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA