Najnovije

POVOD ZA TOTALNI RAT: Kurdi pobili sirijske vojnike pri prelasku Eufrata?!

Borbene jedinice kurdskog SDF-a, koji napreduju kroz sirijsku pokrajinu Deir Ez Zor uz podršku američkih snaga na kopnu i iz vazduha, granatirale su grupu Sirijske arapske armije koja je prelazila Eufrat na, za sada, nepoznatoj lokaciji, izvestio je veliki broj lokalnih aktivista.

Sirijske snage prelaze reku (Foto: JuTjub)

U napadu je, prema ovim navodima ubijeno devet sirijskih vojnika, a kurdski mediji demantovali su ove informacije odmah po njihovom pojavljivanju.
Informacije nisu potkrepljene foto ili video materjalima. Da podsetimo, napetost između kurdsko-američke koalicije i sirijskih snaga započela je kada su Kurdi i Amerikanci, nakon uspeha Sirijske armije u Deir Ez Zoru, krenuli u prodor prema gradu sa istočne strane Eufrata. Kurdi su kao osnovni cilj, na početku operacije, više puta isticali sprečavanje sirijskih snaga da pređu reku. Nakon uspešnog prelaska Eufrata, započele su provokacije kurdsko-američke koalicije, a čak je izvedeno i nekoliko napada Islamske države sa teritorije koja je pod njihovom kontrolom. Ruska avijacija je već poslala hitac upozorenja, koji je izazvao snažnu reakciju Koalicije. Nakon ponovljenih, nimalo bezazlenih, upozorenja ruskih generala, o čemu više možete da pročitate OVDE, danas je reagovao i Sergej Lavrov, koji je jasno stavio do znanja šta i Kurdi i Amerikanci mogu da očekuju ukoliko se ovakve provokacije nastave. Više o upozorenju Sergeja Lavrova pročitajte OVDE.  Islamska država je pokušavala da uspori prelazak sirijskih snaga pomoću dronova-bombardera:
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

General Isam Zahredin, čuvar Deir Ez Zora, sada učestvuje u prvim linijama ofanzivnih operaija:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA